„Tyto léky měl opakovaně prostřednictvím internetu a telefonického kontaktu nabízet k prodeji a následně prodávat dalším osobám,“ uvedla státní zástupce Daniela Srbová s tím, že šlo o obrovské množství. Odběrateli byli často lidé, kteří si na farmaka vytvořili závislost. Policie muže zatkla na poštovní pobočce v Ostravě ve chvíli, kdy se chystal odeslat další zásilku medikamentů. Středeční rozhodnutí není pravomocné.

K prodeji docházelo od konce léta 2014 do roku 2016. Do obchodování se pustil krátce poté, co byl v souvislosti s jiným velmi podobným případem propuštěn z vazby na svobodu.

„Bylo to nedlouho po propuštění z vazby. Mezi jeho klienty patřili i lidé, které zásoboval v předchozím případě,“ řekla Srbová s tím, že muž po odhalení nových případů v roce 2016 znovu putoval do vazby, v níž se nyní nachází.

Letos v létě byl Vlastimil H. v první kauze týkající se prodeje léků odsouzen k deseti rokům vězení. V případu figuruje společně s bývalým vězeňským lékařem, který dostal jedenáct let. Tento verdikt není pravomocný, konečné slovo bude mít odvolací Vrchní soud v Olomouci.