Muži dal takzvanou hlavičku a srazil jej k zemi. Následně ho do hlavy udeřil lahví s alkoholem. Rána byla tak silná, že se lahev rozbila. Poté napadl i ženu, která se útočníka snažila zastavit. Situaci uklidnila až jedna z cestujících, která na agresora namířila svou zbraň.

„Vytáhla z pouzdra legálně drženou zbraň,“ uvedl státní zástupce s tím, že násilníka vyzvala, aby okamžitě přestal. „Výzvu umocnila tím, že zbraň natáhla,“ doplnil žalobce. Agresor se zalekl a vystoupil.

ALKOHOL

Obžalovaný, který byl již v minulosti za ublížení na zdraví trestán, u soudu prohlásil, že svého činu lituje. Na samotný útok si ale kvůli opilosti údajně nepamatuje. „Vůbec nevím, jak jsem se do té tramvaje dostal. Hodně jsem pil, probral jsem se až druhý den v posteli, bylo mi hrozně zle. Teď už nepiju, alkohol mě připravil o rodinu,“ prohlásil.
Že někoho napadl, se dozvěděl až po několika dnech od tehdejší přítelkyně. Ta jej upozornila, že se na internetu rámci policejního pátrání objevilo video z tramvajového incidentu. Když si ho prohlédl a poznal se, šel se na policii.

Zdroj: Policie ČR
Muž zaútočil na cestujícího.
Policejní ředitel ocenil ženu, která v tramvaji vytáhla zbraň na násilníka

NÁSLEDKY

Napadený muž si tramvajový incident vybavuje pouze částečně. „Ten člověk seděl v tramvaji a v ruce držel lahev. Chtěl půjčit telefon. Já jsem mu řekl, že nemám. Pak jsme se s kamarádkou bavili. Po chvíli jsem se otočil. Řekl mi: Co čumíš? Odpověděl jsem mu otázkou: Co, nemůžu?,“ vzpomínal muž. Probral se až ve chvíli, kdy otřesený klečel v tramvaji a všude viděl střepy. Později se dozvěděl, že ho zachránila žena, která na útočníka vytáhla pistoli. „Nebýt jí, tak mě ten člověk mohl zabít. Možná mi zachránila život. Moc jí děkuji,“ vzpomínal. Zachránkyně z tramvaje převzala ocenění z rukou moravskoslezského policejního ředitele Tomáše Kužela.

Radimu F. hrozí pět až dvanáct let vězení. Napadený muž má do dnešních dnů zdravotní problémy v podobě výpadků paměti.

Muž zaútočil na cestujícího.
VIDEO: Tramvajového agresora zastavila až namířená zbraň
Oprava mostu na Rudné ulici, listopad 2018 v Ostravě.
Spása! Rudná se po devíti měsících zase otevře