Část sami užívali, zbytek rozdali či prodali. Vůdce skupiny Daniel Dorňák se při výslechu na policii ke všemu přiznal. ČTK to sdělila mluvčí soudu Lucie Olšarová.

Dorňák odešel od soudu s devítiletým trestem. Dlouholetý narkoman výrobu pervitinu financoval. Nejprve drogu vyráběl ve své garáži, později v pronajaté budově bývalého zemědělského areálu v Trojanovicích. Jeho dva komplicové Antonín Kocián a Pavel Jati, kteří sháněli suroviny či vařili pervitin, dostali osmileté tresty. Podmíněný trest si vyslechl Tomáš Schindler, který fungoval jako řidič a převážel laboratoř.

Rozsudek ještě není pravomocný. „Státní zástupce, Kocián a Jati si ponechali lhůtu pro podání odvolání. Dorňák se na místě odvolal a Schindler se odvolání vzdal," řekla mluvčí.

Skupina čtyř mužů ve věku od 24 do 29 drogu vyráběli v letech 2014 a 2015. „Je mi to líto. Nepřemýšlel jsem nad tím, jak to může dopadnout. Už se to nebude opakovat," řekl Dorňák u soudu. „Jako uživatel jsem nemusel drogy kupovat, vydělané peníze jsem zase investoval do nákupu materiálu na výrobu," uvedl.