Žena tvrdila, že do ní dozorkyně během eskorty několikrát kopla. Dokonce vyhledala lékařské ošetření. Kvůli zranění na noze kontaktovala i svého právníka. Jak se ale později ukázalo, poranění vzniklo již dříve.

Došlo k němu, když pomáhala spoluvězeňkyni, kterou postihl epileptický záchvat. Obžalovaná dokonce nabádala další ženy z káznice, aby svědčily v její prospěch a potvrdily, že jí zranění způsobila dozorkyně. Chtěla se jí zřejmě pomstít za to, že předtím zaevidovala její kázeňský přestupek.

Stodolní ulice v Ostravě v pátek 25. září 2020.
PODÍVEJTE SE: Na Stodolní v Ostravě to žije i po desáté v noci. Párty i v dešti!

Případem se zabývala Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS). Ta ale dospěla k jednoznačnému závěru, že k žádnému napadení nedošlo. Vězeňkyně se rázem ocitla v roli obviněné a posléze i obžalované.

Podle dozorkyně byly s trestankyní dlouhodobé problémy. „Problémů měla více, a to nejen se mnou, ale i s mými kolegy a spoluvězni,“ vypověděla. Jak u soudu zaznělo, s obžalovanou jsou i další potíže. Trpí totiž utkvělou představou, že má v sobě Satana, kterého se před časem snažila vyškrábat z krku. Postarat se o ni museli lékaři.

Provozovatelé klubu Lighthouse neboli Maják - Tomáš (vlevo) a Kristián.
Legendární noční klub na Stodolní v Ostravě má po kšeftu. Světlo Majáku nesvítí

Žena se proti čtyřletému verdiktu okresního soudu odvolala ke krajskému soudu. Ten sice nyní původní rozsudek zrušil a provedl v něm úpravy, čtyřletý trest ale ponechal. Rozhodnutí je pravomocné.