Kabelka

Zřejmě nejzávažnější případ, který ostravští strážníci řešili, se stal v závěru uplynulého týdne v podchodu Frýdlantských mostů v centru Ostravy. Hlídka dostala informaci o třech neznámých mladících, kteří si jako oběť vybrali starší ženu. Povalili ji na zem a zmocnili se její kabelky, s níž utekli. Ochránci zákona získali popis všech pachatelů a hned se vydali po jejich stopách. Dva z nich (16, 17 let) se jim při kontrole okolí podařilo zadržet. Třetí utekl, jeho zatčení je ale pouze otázka času. Mladíky si převzala státní policie. Zatím není jasné, jak bude jejich jednání kvalifikováno. V úvahu přicházejí hned dvě možnosti, a to krádež, nebo loupež. Druhá varianta by pro ně znamenala hrozbu několikaletého vězení. Za loupež lze uložit až deset let žaláře, na mladistvé se vztahuje poloviční sazba.

Automat

Strážníci také chytili zloděje, kteří na vlakovém nádraží v Ostravě-Přívoze vykradli automat na kávu. „Dotyční do automatu strkali nějaký předmět, poté se z automatu začaly sypat mince, které muži sebrali a z nádraží utekli," uvedla mluvčí ostravské policie Vladimíra Zychová. Náhodný svědek strážníkům zloděje detailně popsal. Podezřelou trojici (28, 29, 38 let) hlídka našla na nedaleké zastávce městské hromadné dopravy. Jeden z výtečníků měl batoh plný mincí. Strážníci u něj našli také šroubovák. Všichni byli předáni přivolaným policistům.

Z hospody

Smůlu měl třiadvacetiletý řidič, který si dal v hospodě v Ostravě-Hrabůvce pivo a vodku, a poté nasedl do auta. „Jeho odchod z restaurace a následné nastoupení do vozidla zachytil městský kamerový systém. Vyslaná hlídka řidiče zastavila. Opilého motoristu si převzali přivolaní policisté," uvedla Zychová.

Do problémů se dostal i další motoristický hříšník. Strážníci si v Ostravě-Přívoze všimli devětatřicetiletého muže vyjíždějícího z průjezdu domu. Dobře věděli, že má vyslovený zákaz řízení. Rozhodli se jej zastavit, on však rychle zacouval zpět do dvora. Z něj ale nevedla jiná cesta, a tak mu nezbylo nic jiného než se vzdát. Při kontrole auta pak strážníci uvnitř našli zajímavé věci. „Ve vozidle bylo naloženo několik bočnic z nákladních vagonů a na zadním sedadle registrační značky," řekla Zychová.

Podívejte se také na video. Neznámý násilník před několika dny přepadl v Ostravě-Porubě důchodkyni. Vzal jí téměř deset tisíc