Na lavici obžalovaných usedl devětašedesátiletý Jozef Poľák.

Ilustrační foto.
Hospodská hádka málem skončila smrtí

Počátkem září loňského roku se v restauraci Cihelna v Havířově dostal do konfliktu s třiapadesátiletým hostem. Podle obžaloby rozbil o stůl popelník a střepem protivníka zasáhl do krku. Svou roli sehrál i alkohol.

Krvavému incidentu předcházela potyčka na parketu, kde oba aktéři se svými partnerkami a dalšími lidmi tančili na hudbu z jukeboxu. Podle zraněného muže se Poľák se svými známými nevhodně choval k jeho přítelkyni.

Marek Ženíšek (vlevo) a Petr Hlava v jednací síni.
V lihové aféře padl znovu zprošťující verdikt

Místo incidentu. Zdroj: Čtenářský snímek„Když chtěla na záchod, tak ji zastoupili cestu, aby dále tancovala,“ řekl muž. Pak ji Poľák údajně osahával. „Začal jí sahat kolem boku, ona ho odstrkovala, ale to mu nestačilo. Žádnému muži by se to nelíbilo,“ řekl dotyčný s tím, že se rozhodl zakročit.

„Řekl jsem, tak dost pánové, takhle ne! Začal do mě strkat,“ vzpomínal muž. Po chvíli se ocitl na zemi. „Pamatuji si, si že jsem viděl nohy a cítil jsem teplo na krku,“ uzavřel.

Nebýt okamžité lékařské pomoci a následného zákroku, mohlo vše skončit tragicky. „Šlo o život ohrožující zranění,“ konstatovala státní zástupkyně.

Podle Poľáka však byla potyčka zcela zbytečná. Popřel také, že by ženu osahával.

Střet auta s divočákem. Ilustrační foto.
Divočáci i srnky. Řidiči rekordně bourají se zvěří, květen je nejhorší

„Tančili jsme, já jsem ji jen během tance trochu odstrčil, to bylo vše. Neosahával jsem ji. Byla tam ta moje, přece bych to nedělal před ní. On najednou přiběhl a praštil mě. Nevím, jak mi ten střep přišel do ruky. Nikomu jsem nechtěl ublížit,“ prohlásil Poľák.

Na dotaz soudkyně pak uvedl, že si na další průběh incidentu nepamatuje. Prý si vzpomíná až na okamžik, kdy si pro něj druhý den přišla domů policie.

Krátce po svém zadržení, ale policistům incident poměrně detailně popsal. Připustil také, že se po muži ohnal střepem.

Poľák je obžalován z pokusu o vraždu. V případě uznání viny mu hrozí deset až osmnáct let vězení. Hlavní líčení pokračuje výpověďmi svědků.

Odcizené hodinky.
Zloději z luxusního klenotnictví stále unikají. Podívejte se, co ukradli