Podle žaloby ženě vyhrožoval, že „jí potomka vykope z břicha.” Rozhodnutí padlo v těchto dnech v rámci odvolacího řízení, během kterého krajský soud potvrdil původní verdikt Okresního soudu v Ostravě.

K násilnostem docházelo více než půl roku. Zpočátku se tak dělo jednou týdně, intenzita útoků však postupně narůstala, stupňovala se také agrese. Po nadávkách a ponižování přišly ke slovu i pěsti a kopy směřující do těla i hlavy.

V těhotenství ji údajně zamykal v bytě, zakazoval opouštět pokoj a stýkat se s blízkými. Přestože byla v „jiném stavu”, podle žaloby ji bil pěstí do břicha a skákal po ní. Když se dítě narodilo, měl ženě vyhrožovat, že s potomkem hodí o zeď. Kromě toho bylo obžalovanému kladeno za vinu, že svou družku přemlouval, aby s ním užívala pervitin a marihuanu.

AGRESOR

Muž býval agresivní zejména po drogách, které často užíval. Jak žena vypověděla, někdy ji škrtil tak silně, až ztratila vědomí. Probrala se až ve chvíli, kdy ji sprchoval studenou vodou. Údajně se tak dělo i v těhotenství, které sama označila za období permanentního mlácení. Podle ženy se muž choval majetnicky, byl žárlivý a obviňoval ji z nevěry. Nesměla se přiblížit ani k oknu, aby se podívala ven.

Sousedé uvedli, že vycházela pouze v doprovodu obžalovaného. Všimli si také modřin na rukou a obličeji, které se snažila zamaskovat make-upem. Z bytu se často ozýval křik.

NEPOLEPŠITELNÝ

Muž byl již za podobné násilnosti odsouzen, konkrétně za týrání své dřívější partnerky. I té vyhrožoval vykopnutím dítěte z břicha. Terorizoval ji šest let, přesto se k němu stále vracela. Na polici se obrátila až ve chvíli, kdy jí šlo o život. Soud mu vyměřil dva a půl roku vězení.

Paradoxně, nová družka o jeho minulosti dobře věděla. Vše jí řekla sociální pracovnice, do jejíhož hledáčku se žena dostala kvůli drogám a nedostatečnou péči o první dítě. Přesto s mužem začal žít a snášet veškerá přísloví.

Pětiletý verdikt ostravského krajského soudu je pravomocný a není proti němu odvolání. V úvahu přichází jen dovolání k Nejvyššímu soudu, které však nemá odkladný účinek. To znamená, že muž musí nastoupit do vězení.

HBZS_a dílna dýchací techniky, kde Zdeněk Sebera předvádí „vnitřnosti“ cvičného aparátu a masku.
Záchranář veterán: Zastavil jsem chlapům i rubání… a dobře zrobil!