Na loňský Štědrý den zřejmě nikdy nezapomene majitel domu v Ostravě-Zábřehu. V odpoledních hodinách narazil na zloděje, který se k němu vloupal. Přistižený násilník ho udeřil dřevěnou latí.  

„Hrozil mu i použitím nože a ochromil ho vstříknutím neznámé látky do očí. Majitel se však ubránil. Neznámý i s lupem v hodnotě přesahující pět tisíc korun odešel,“ uvedla Soňa Štětínská z moravskoslezské policie.

Vlastník domu musel být ošetřen. Případ je kvalifikován jako vydírání, porušování domovní svobody a krádež. Pachateli hrozí až osm let vězení.

Státní zástupkyně Tamara Kornasová žalovala stát.
Soud rozhodl v ostravské kauze války žalobců. Nešlo o šikanu

Policisté v této souvislosti pátrají po muži, kterého zachytil kamerový systém při nastupování do tramvaje.

„Informace důležité pro trestní řízení by mohl mít muž, po jehož totožnosti a pohybu kriminalisté pátrají: Jedná se o muže vysokého 175 až 180 centimetrů, který měl na hlavě červenou pletenou čepici a přes ústa tmavou šálu. Na sobě měl světle hnědou či šedou bundu, modré světlejší rifle a hnědé boty. S sebou měl sportovní černou tašku s bílými nápisy,“ řekla Štětínská s tím, že dotyčný se na Štědrý den po 13. hodině pohyboval v prostoru nákupního centra Kotva v Ostravě-Zábřehu.

„Nastoupil do tramvaje na lince číslo 15 na zastávce Kotva, na následné zastávce Zábřeh vodárna vystoupil a odjel ve směru do centra Ostravy tramvají na lince číslo 11. V průběhu dne měl cestovat také tramvají na lince číslo 12,“ dodala Štětínská. Informace o muži lze sdělit na telefonní číslo 974 726 625 nebo na linku 158.

Záběr kamery.
VIDEO: Policisté v Ostravě zadrželi dva zloděje. Kradli v prodejnách elektra