Případ se stal 7. května. "Neznámý pachatel kolem 6. hodiny ranní v Ostravě – Martinově vstoupil přes násilím vytvořený otvor v pletivovém plotu na pozemek rodinného domu. Za použití odcizené sekery se pokusil vniknout do domu, ale jakmile spatřil v něm přítomnou osobu, z místa utekl. Škoda je vyčíslena na 50 000 korun. Kriminalisté ve věci činí úkony trestního řízení pro podezření z pokusu zločinu krádeže a přečinů porušování domovní svobody a poškození cizí věci," uvedla mluvčí policie Soňa Štětínská.

Politik Petr Kajnar.
Exprimátor Kajnar: Výpadek výuky nevadí. Ze tří čtvrtin se žáci učí nesmysly

V souvislosti s popsaným skutkem se policisté obrací se na veřejnost se žádostí o pomoc se ztotožněním osoby, která by mohla disponovat informacemi důležitými pro trestní řízení.

"Jedná se o muže ve věku 18 - 25 let, vysokého 170 - 180 cm, štíhlé postavy, má tmavé vlasy po bocích vystříhané do tzv. čupřiny. Muž měl oblečenu zimní červenou bundu s kapucí a kožešinovým límcem (v délce pod zadek), černé kalhoty (tepláky), obuty měl sportovními boty bílé barvy (s šedým podbarvením), pravděpodobně zn. NIKE (Air Max)," popisuje policejní mluvčí. 

Kriminalisté přijmou jakékoliv informace k výše popsané osobě, a to na tel. č. 974 726 437. Informace je možné sdělit rovněž na bezplatnou linku Policie ČR 158.

Ilustrační foto.
Česko si v pondělí ulevuje, pro Karvinsko ale rozvolňování neplatí
Hukvaldy. Ilustrační foto.
Sezona hradů a zámků začíná. Jaká omezení vás čekají na Moravě a ve Slezsku?

 

 

 

Děkuji za zveřejnění a občanům za pomoc.