Bránící se ženu v poslední chvíli zachránil náhodný svědek, jenž zaslechl volání o pomoc. Násilník utekl. Nyní po něm pátrá policie. Detaily zločinu, který se odehrál v prvních minutách minulého pátku v Ostravě-Třebovicích, nyní zveřejnila policie.

TRAMVAJ

„Neznámý cestoval s šestadvacetiletou obětí tramvají číslo 4. V tramvaji jelitaké další lidé. Žena se vracela ze zaměstnání, nastoupila v centru Ostravy a vystoupila na zastávce Zahrádky. Muž vystoupil za ní. Žena se snažila místo co nejrychleji opustit, nicméně muž ji oslovil. Posléze jí nabízel finance za to, aby se obnažila,“ popsala situaci mluvčí moravskoslezské policie Gabriela Holčáková s tím, že oběť veškeré nabídky odmítla.

Vzápětí násilník zaútočil. „Muž ji uchopil a táhl přes ulici Sjízdnou. Bránila se, snažila se vymanit, upadla,“ dodala mluvčí.

Takovou spoušť způsobil vloni v květnu mladík, který si v těchto dnech od soudu vysloužil jedenáctiměsíční vězení.
Násilníci ničí zastávky. Někteří končí ve vězení

Pachatel poté ženu chytil za vlasy, odtáhl, povalil a pokusil se vysvléct. V té chvíli se na scéně objevil třiatřicetiletý svědek, který slyšel volání o pomoc. Vydal se na místo, kde zahlédl agresora. „Neznámého pak oslovil, ten se zalekl a utekl. Muž pak pomohl zraněné a otřesené ženě a věc oznámil na tísňovou linku,“ řekla Holčáková.

STOPY

Policisté ohledali místo činu a zajistili stopy. „Neznámý utrpěl krvácející zranění v obličeji, zřejmě tržnou ránu nad levým obočím a rovněž byl poškrábaný na tváři. Podezřelý měl dle výpovědi svědků potřísněný oděv krví. Při ataku rovněž ztratil své sluneční brýle. Kriminalisté zajistili jak brýle, tak stopy, které nyní zkoumají znalci,“ doplnila Holčáková. Kriminalisté mají k dispozici i kamerové záznamy.

Zdroj: Policie ČR

POPIS
Muž je štíhlé postavy, vysoký 175 až 180 centimetrů, ve věku 30 až 35 let, krátce střižených černých vlasů. Byl oblečen do modrých riflových kalhot a hnědé bundy. Pod rozepnutou bundou měl mít triko se světlým, možná bílým nápisem na hrudi. Na nohou měl tmavou obuv. Mluvil česky, bez přízvuku.

S obětí cestovat tramvají číslo 4 směr Martinov. Do tramvaje zřejmě nastoupil na ulici 28. října mezi zastávkami Mariánské náměstí a Hulváky, a to ještě v posledních minutách čtvrtečního dne. Rovnou si pak sedl k oběti.

„Žádáme všechny svědky, kteří mohou k věci uvést jakékoli informace, aby nás kontaktovali na lince 158,“ uzavřela Holčáková.

Vybržďování - naštvaní řidiči si neuvědomují, co mohou způsobit.
VIDEO: Autobus začal prudce brzdit, střetu zabránit nešlo. Vše zachytily kamery