K výtržnostem docházelo ještě před zahájením zápasu, vše vyvrcholilo v prvním poločase vniknutím maskovaných chuligánů na hřiště. Policie případ dále vyšetřuje.

Dosud byla podána obžaloba na deset osob, včetně dvou Poláků. Nejméně čtyři lidé již byli odsouzeni, někteří i pravomocně. Poslední verdikt se týkal třiadvacetiletého mladíka z Ostravy, kterému soud v těchto dnech vyměřil půlroční vězení s podmíněným odkladem na zkušební osmnáctiměsíční lhůtu.

Přečtěte si také: Mobilní hospic Ondrášek znovu okradli… Je to lokalitou?

Muž podle obžaloby s černou kuklou na hlavě vyběhl ze sektoru domácích a s dalšími násilníky se vydal k protilehlé tribuně, kde seděli příznivci Opavy. K cíli se však nedostal, plány mu překazili policejní těžkooděnci a ochranka. V té chvíli hodil po příslušnících bezpečnostní agentury židli, kterou vzal pořadatelům. Kromě podmíněného trestu mu soud uložil i osmnáctiměsíční zákaz vstupu na fotbalové zápasy.

V minulých týdnech a měsících Okresní soud v Ostravě potrestal i další fanoušky. Prvními byli jen několik dnů po zápase dva Poláci. Ti společně s Baníkovci vnikli na hrací plochu. Mladší z cizinců (19 let) byl vyhoštěn na jeden rok z České republiky. Druhému (21 let) soud uložil dvouletý zákaz vstupu na utkání pořádaná Fotbalovou asociací České republiky.

Policisté se v pondělí na tiskové besedě věnovali také dalším případům z roku 2016 - čtěte zde: Lékař kšeftoval s léky, mladík vydíral města… Policisté v Ostravě bilancovali

K podmíněnému trestu byl odsouzen i příznivec Opavy, kterého soud znal vinným z napadení policisty. K tomu došlo před zápasem při cestě opavských fanoušků na stadion.

Počet stíhaných a odsouzených není konečný. Policisté dále vyhodnocují kamerové záznamy a snaží se identifikovat výtržníky. Ti se musejí připravit na to, že je před spravedlností nemusí zachránit ani maska či kukla.

Související článek: Za fotbalové násilnosti padají další tresty. Muži nepomohla ani kukla