Z auta vzal dámskou kabelku, v níž se nacházela hotovost ve výši přesahující tři sta tisíc korun, osobní věcí, mobilní telefon a platební karty.

Jak se zloděj do auta dostal, není jasné. „Nezjištěným způsobem vnikl do uzamčeného osobního vozidla," uvedl Richard Palát z ostravské policie.

Čtyřiapadesátiletá majitelka vyčíslila škodu na více než 350 tisíc korun. Policie případ vyšetřuje jako trestné činy krádeže a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. Pachateli hrozí až pět let vězení.

V posledních době jde již o druhý podobný případ. V závěru minulého týdne se někdo vloupal do vozidla zaparkovaného u ostravského obchodního střediska. Neznámý zloděj si odnesl lup za sto tisíc korun. Hotovost v různých měnách, platební karty, doklady, telefon a další věci se nacházely v kabelce odložené v neuzamčeném automobilu. Třiapadesátiletá žena se v té chvíli nacházela poblíž auta. Ani to ale neodradilo nepoctivce, který se nenápadně přiblížil k vozidlu, z něhož vzal zavazadlo.

I tento případ policie šetří jako trestné činy krádeže a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. Zloději hrozí až pět let vězení. Policisté v této souvislosti doporučují motoristům, aby ve svých vozidlech nenechávali žádné cennosti.