Výjimečný trest padl ve středu u Krajského soudu v Ostravě. Dvaadvacet let stráví ve vězení Robert T. (45 let) z Ostravy, který vloni v červnu na ubytovně v Ostravě-Vítkovicích brutálně zavraždil kamaráda (46 let).

Při útoku jej ubodal, v závěrečné fázi mu téměř uřízl hlavu. Nakonec mu do hrudi zabodl nůž a odešel. Krajský soud je uznal vinným z vraždy spáchané zvlášť surovým a trýznivým způsobem.

Muži se osudného dne pohádali při alkoholovém dýchánku. Robert T. uvedl, že chtěl po známém vrácení dluhu ve výši 500 korun.

„Dlužil mi pět set korun, které si půjčil na pivo. Začala šarvátka. Já jsem mu nadával, on mě škrábl. Chytli jsme se a rvali se. Byly tam nejprve facky, údery pěstí, strkání. Pak jsem dostal amok,“ prohlásil Robert T., který kamaráda ubodal a pořezal na hlavě a krku několika noži.

Zasadil mu dvacet ran. Do bezvládného těla pak zabodl nůž a odešel. V bytě následně vypukl požár. Zda jej založil vrah, není stále jasné.

„Podřezal mu hrdlo a zavírací nůž mu zabodl až po rukojeť do hrudi,“ uvedl státní zástupce. Podle soudu šlo o velmi brutální útok.

Muž svého činu litoval. „Lituji kompletně všeho. Kdybych tam nešel, tak by se nestala ta hnusná věc,“ řekl Robert T., který by si měl trest odpykat ve věznici se zvýšenou ostrahou.

Muž byl odsouzen k výjimečnému trestu.
Vrah svému kamarádovi málem uřízl hlavu