„Řekl mu, že pokud mu nevyhoví, zbije ho," uvedl předseda senátu. Trestanec se ve strachu podvolil.

Oběť i pachatel byli zařazeni do speciálního vzdělávacího programu GREPP. Ten je zaměřen na pachatele odsouzené za sexuální činy vůči dětem do osmnácti let.

Tancoš násilí odmítl. Připustil jen dobrovolné hlazení. Tancoš prohlásil, že si s mladším spoluvězněm padli do oka a trávili spolu spoustu času. „Myslel jsem si, že je to normální kluk, se kterým se dá bavit. Ani jsem nevěděl, za co sedí. Skamarádil jsem se s ním. Ptal jsem se ho, jestli měl někdy něco s klukem. Řekl, že má v Pardubicích kluka, tak jsem mu nabídl, jestli by se mnou nešel," vypověděl Tancoš. Prý se společně odebrali na umývárnu a zamířili do úzké chodby. Ta jim však byla těsná, proto se přesunuli na toaletu. Tancoš tvrdí, že se jen objímali. „Bylo to dobrovolné a do ničeho jsem ho nenutil," hájil se Tancoš. Podle žalobkyně však přiměl spoluvězně k orálnímu sexu. „To není pravda. Mně se nepostavil a jemu taky ne," hájil se Tancoš.

Soud nakonec dospěl k závěru, že šlo o znásilnění. Tancoš u vyhlášení rozsudku nebyl. V současné době vykonává ústavní psychiatricko-sexuologickou léčbu v Havlíčkově Brodě, kam nastoupil vloni v prosinci po odpykání původního trestu.

Krajský soud v Ostravě v minulosti řešil i další případy sexuálního i jiného násilí mezi vězni. K sedmi a šesti rokům vězení byli například odsouzeni dva muži, kteří ve Věznici Heřmanice v roce 2013 znásilnili sedmnáctiletého mladíka. Ten si v žaláři odpykával trest za krádež.