Před více než jedenácti lety měl kvůli majetku zavraždit svého otce a jeho druhou manželku. Těla se nikdy nenašla. V domě v Přerově, kde k údajnému hrůznému činu došlo, zůstaly jen stopy krve. U ostravského soudu probíhá závěrečná řeč obžalovaného Pavla N. 

Muž odmítá, že by otce a jeho druhou manželku zavraždil.
Muž čelí žalobě z dvojnásobné vraždy. Těla se ani po jedenácti letech nenašla

Jako první svou závěrečnou řeč přednesl žalobce. Ten shrnul důkazy a navrhl doživotní trest. Prostor poté dostal i Pavel N. Mluvil úterní odpoledne a celou středu. Ani to mu ale nestačilo. Soud jednání nakonec přerušil do příštího týdne, kdy bude závěrečná řeč obžalovaného pokračovat. Jak dlouho potrvá, není jasné.

Závarečná řeč trvala čtyři dny

V této chvíli je tak ohrožen rekord, který drží falešný šlechtic Karel Š. Ten tvrdil, že je potomkem slavného rodu spravující majetek světových celebrit. Sliboval pohádkové zúročení.

Z lidí vylákal desítky milionů korun. Dostal devět let. Jeho závěrečná řeč u ostravského krajského soudu trvala v roce 2014 neskutečné čtyři dny.

V areálu Vítkovice Steel probíhá demolice uzavřené ocelárny, 26. ledna 2021 v Ostravě.
Znamení doby? Ocelárna v Ostravě-Vítkovicích jde k zemi a do šrotu

Vražda tety

Pavel N. však bojuje o více, než devět let vězení. V případě uznání viny mu totiž hrozí doživotí. Muž v dosavadní závěrečné řeči do posledních detailů rozebíral některé důkazy i postupy policie a státního zastupitelství. Zpochybnil vše a svou vinu kategoricky popřel. Mimo jiné uvedl, že otec je naživu.

Případem se již třikrát zabýval olomoucký soud, který Petra N. pokaždé pro nedostatek důkazů osvobodil. Odvolací vrchní soud ale všechny rozsudky zrušil. Naposledy pak rozhodl o postoupení kauzy do Ostravy.

K činu došlo v listopadu 2009 v Přerově. Motivem dvojnásobné vraždy měl být dům patřící otci. Společně s Pavlem N. byla obžalovaná i jeho matka. Ta ale v roce 2013 zemřela.

Pavel N. byl již pravomocně odsouzen ke třinácti rokům vězení v jiné kauze, která ale s projednávaným případem souvisela. Měl si objednat vraždu své tety, jež spravovala majetek po jeho otci.