Když ji prodavačka před odchodem z prodejny vyzvala, vestu z tašky vytáhla a odhodila na zem. Odchodu z už uzamčené prodejny se začala domáhat násilím.

„Protiprávní jednání vyvrcholilo agresí, kdy žena měla přítomným prodavačkám vyhrožovat újmou na životě a dále tím, že je zraní nakaženými jehlami. Porodavačky ve strachu z prodejny utekly," popsala případ mluvčí moravskoslezské policie Gabriela Holčáková.

Podezřelá se podle ní také měla snažit utéci z objektu a poškodit sklo uzamčených dveří. Přivolaní policisté ženu zadrželi. Orientační test k detekci drog byl pozitivní v ukazateli metamfetamin/am­fetamin. Policisté zajistili také věc důležitou pro trestní řízení – kladívko k nouzovému rozbití skla. Žena u sebe měla použité injekční jehly.

„Policejní komisař zahájil trestní stíhání ženy pro trestné činy vydírání, výtržnictví a poškození cizí věci. Ta je dále podezřelá z dalších krádeží zboží. Za obdobnou trestnou činnost byla už dříve i odsouzena. Soud vzal obviněnou do vazby. Pachateli předmětného jednání hrozí trest odnětí svobody až na osm let," doplnila Gabriela Holčáková.