K jeho smůle ho zde ale našel jeden z místních. Šestatřicetiletý muž si už při příjezdu k zbrojnici všiml, že hasičský vůz je zaparkovaný jinak, než byl v době jeho odjezdu. Nejprve si myslel, že se jeho kolegové chystají odjet. Uvnitř auta ale spatřil své věci a všiml si i poškozených vstupních dveří.

Když v druhém patře budovy narazil na neznámého mladíka, oblečeného do hasičských kalhot, zalarmoval policii.

„Přivolaní policisté muže zadrželi. Z komunikace neznámého muže bylo zřejmé, že je ovlivněn návykovou látkou. Orientační test k přítomnosti drog byl pozitivní," řekla k případu mluvčí policie Gabriela Holčáková s tím, že se mladík nejprve musel podrobit lékařskému vyšetření, a teprve později ho bylo možné vyslechnout.

Škoda na majetku podle mluvčí přesáhla sto tisíc korun.

„Mezi věcmi, kterých se měl podezřelý zmocnit, byl například fotoaparát, peníze, příruční pokladna, ale také medaile, třináct kusů modelů aut, auto na ovládání, stavebnice nebo sbírka knih Aloise Jiráska, čítající zhruba třicet knih," dodala Holčáková.

Muž se posléze k činu doznal. Muž do Ostravy přijel z Prahy na návštěvu.

„Sdělil, že auta se zmocnil v úmyslu přechodně jej užívat. Do hasičských kalhot se převlékl, neboť si nechtěl zašpinit své šaty," doplnila závěrem Holčáková.

Proti muži bylo zahájeno trestní stíhání pro přečiny krádež, neoprávněné užívání cizí věci a poškození cizí věci. Hrozí mu trest odnětí svobody až na pět let.