Zdroj: Policie ČR

Muž rozbil sklo zadních dveří, vnikl do auta a zmocnil se zavazadla odloženého pod sedadlem. Škoda byla vyčíslena na šest tisíc korun. Zloděje nyní dopadli kriminalisté, kteří ho podezírají i z krádeže motorové pily z garáže v Moravské Ostravě. V tomto případě činila škoda více než dvacet tisíc korun.

Pachatel má již za sebou deset odsouzení, která se týkají zejména majetkových deliktů. Z vězení se vrátil letos v červnu.

Při vykradení auta jej zachytila kamera. Ze záběru je zřejmé, jak zkušeně si počínal. „Muž se nenápadně několikrát projde kolem vybraného vozu. Cílem je zjistit, zda se v interiéru nachází cokoli zpeněžitelného. Nepomůže ani skutečnost, že majitel schoval tašku pod sedadlo, v domnění, že není viditelná. Poté, co muž zjistí, že v autě něco je, vniká během pár vteřin do vozu a s kořistí mizí z místa činu," poslala průběh zločinu mluvčí krajské policie Gabriela Holčáková s tím, že oproti loňskému roku ubylo v Ostravě vloupání do zaparkovaných aut. Vloni za prvních devět měsíců policisté vyšetřovali 2539 činů. Letos jich od ledna do konce září evidují 1805.