Rádio si schoval pod kalhoty v oblasti hýždí. Doufal, že policisté, kteří jej kontrolovali, bouli na zadku přehlédnou. Mýlil se.

K činu došlo v nočních hodinách v Ostravě-Dubině. Muž rozbil okénko automobilu Volkswagen Transporter, z něhož vzal rádio. Poté utekl. Jeho počínání však neušlo pozornosti všímavého svědka, který zavolal policisty. Počkal na ně a pachatele jim detailně popsal. Ochránci zákona se ihned pustili do pátrání. Po chvíli dopravní hlídka zahlédla muže, jenž odpovídal popisu. Následovala kontrola, při které vyšly najevo zajímavé věci.

„Muž měl na rukou i mikině stopy pravděpodobně od krve. Z kapes pak při kontrole vytáhl různé předměty, mezi nimi i kladívko používané v městské hromadné dopravě k nouzovému rozbití skla. Na hranatý předmět rýsující se pod kalhotami v oblasti hýždí však muž ,pozapomněl´. Poté, co předmět ,opustil´ úkryt, se ukázalo, že jde o autorádio, které bylo zřejmě před chvílí ukradeno. To posléze potvrdil i majitel předmětného vozu," popsala situaci mluvčí ostravské policie Gabriela Holčáková. Zloděj měl v krvi 1,6 promile alkoholu. Jeho výslech byl možný až po vystřízlivění. Muž se k činu přiznal. Uvedl, že původně vyrazil na nákupy, náhodou však našel kladívko. Při pohledu na něj ho napadlo, že by mohl vniknout do automobilu, něco z něj vzít a prodat.

Již v minulosti byl za majetkové delikty trestán. Z vězení se vrátil v listopadu loňského roku. Je obviněn z trestného činu krádeže. Nyní mu hrozí, že za mřížemi stráví až tři roky.