Ke zločinu došlo v časných ranních hodinách v baru v Ostravě-Porubě. Přivolaná hlídka na místě zjistila, že se jednomu z hostů (22 let) ztratil mobilní telefon. Přístroj nechal odložený na baru a odskočil si pro hamburger. Když se vrátil, telefon byl pryč. Hned vedle seděla u baru devětatřicetiletá žena, kterou z krádeže podezíral. Dotyčná ale vše popřela. Okradený muž dostal nápad a z kamarádova mobilu zavolal na svůj. Vzápětí v kapse kalhot podezřelé návštěvnice baru zazvonil telefon. Zlodějka vzápětí prohlásila, že jde o její přístroj a naopak mladík označila za zloděje, který jí telefon vzal.

„Když se jí však strážník zeptal, zda může nějakým způsobem prokázat vlastnictví mobilu, například uvedením jmen uložených v paměti telefonu, nedokázala odpovědět. Naopak okradený mladík hned na místě řekl několik jmen, která byla v telefonu," uvedla mluvčí strážníků Vladimíra Zychová s tím, že mobilní telefon strážníci vrátili právoplatnému majiteli

Žena u sebe neměla žádné doklady, proto skončila na policejní stanici. Vzhledem k tomu, že hodnota telefonu nepřekročila pět tisíc korun, unikla trestnímu stíhání a hrozí jí pouze přestupkové řízení. V něm by mohla dostat pokutu až patnáct tisíc korun.