VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Porotcům chutnal nejvíce jehněčí guláš

FRENŠTÁT POD RADHOŠTĚM - Nejen chuť a vůni guláše hodnotili porotci na sobotních šestnáctých gulášových slavnostech v Autokempu ve Frenštátě pod Radhoštěm. Čtyřčlennou komisi, složenou ze dvou laiků a dvou profesionálů, zajímala také hygiena, příprava stolu a surovin, profesionalita práce či novátorství a kreativita.

29.7.2007
SDÍLEJ:

Gulášové slavnosti ve Frenštátu pod RadhoštěmFoto: DENÍK/Iva Jalůvková

„Samozřejmě naše hlavní práce spočívala v tom, vyhodnotit celkový dojem guláše, jak vypadá a jak na nás působí,“ naznačil předseda komise a tajemník města Frenštátu Petr Kubenka. Do soutěže se letos zapojilo šestnáct účastníků, kteří porotě nabídli dvacet soutěžních gulášů. „Porota měla k dispozici celkem dvě stě bodů, které mohla udělit jednotlivým vzorkům guláše, nicméně plný počet bodů jsme neudělili nikomu,“ vysvětlil Kubenka.

První místo nakonec získalo kuchařské studio Přerov za jehněčí guláš, který připravilii Luděk Bil a Pavel Vlček. Od poroty obdrželi 181 bodů. Navíc získali i putovní pohár Asociace kuchařů a cukrářů Moravskoslezské sekce.

Všichni přihlížející mohli ochutnat hned několik druhů guláše. Od zabíjačkového přes jehněčí, Ševcovský, jelení až třeba po Gagarinův dech. Ten připravil Petr Klička z Valašského Meziříčí. „To je takový guláš, že kdo ho sní, tak je fakt borec. Je extra ostrý a je to taková odezva na připomínky mých známých a kamarádů, z nichž asi tak jedna třetina si stěžovala na to, že dělám guláše takové příliš mléčné,“ vysvětlil Klička.

Zajímavou nabídku si pro přihlížející nachystala rodina Drápalova. „Měli jsme jelení guláš a takový speciální knedlík, který byl připraven podle receptu Magdalény Dobromily Rettigové. Byl to knedlíček, který se vařil před dvěma sty lety. Přímo takto připravený, jak ho připravovali tenkrát,“ prozradil tajemství svého kulinářského umění Karel Drápal. On, který je držitelem druhého místa na mistrovství České republiky ve vaření kotlíkových gulášů, získal v sobotním klání společně se svou manželkou a synem druhé místo.

29.7.2007 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

SERVIS

annonce-logo

Nabídky práce

+ Podat inzerát

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

Vyzkoušejte si přijímačky.

Prověřte své znalosti z matematiky v dnešním testu Deníku

Ilustrační foto.
14

Beskydská magistrála nabízí pětadvacet kilometrů strojově upravené stopy

Bronzová Samková v Brně a 88letý násilník s paličkou na maso: videa dne

Podívejte se na krátký sestřih toho nejzajímavějšího, co zaznamenali redaktoři Deníku ve středu 21. února 2018.

Muž vypil v obchodě „na ex“ lahev vodky, pak se svalil na lavičku a usnul

U kuriózního případu zasahovali v těchto dnech ostravští strážníci. Co do činění měli s mužem (44 let), který si v prodejně potravin v Ostravě-Třebovicích otevřel láhev vodky. Pak ji beze slov vypil „na ex“.

Válku servisů v Ostravě vyhrál ruský Krasnodar

/FOTOGALERIE/ Dobrý začátek, špatný konec. V prvním čtvrtfinále evropského Challenge Cupu to ve středu doma zažily volejbalistky TJ Ostrava. Po hladce vyhraném úvodním setu 25:16 nad Dinamem Krasnodar v dalších své ruské soupeřky už nezaskočily. Zápas nakonec prohrály 1:3.

Samková přivezla na festival do Brna bronz a pozdravila také fanoušky v Ostravě

/VIDEO/ Sympatická snowboardkrosařka dorazila na Olympijský festival. Eva Samková po příletu ze zimních olympijských her v Pchjongčchangu ukázala na brněnském výstavišti bronzovou medaili a vyzkoušela si i pumptrack. „Důležité je kopírovat ty boule, aby člověk neskákal,“ připojila se hned s radou čtyřiadvacetiletá sportovkyně.

Vážení čtenáři,

náš web Deník.cz přechází kompletně pod zabezpečený protokol, který výrazně zlepší bezpečnost při procházení našich webů.

Z důvodu přechodu je nutné se znovu přihlásit k odběru upozornění na nejnovější zprávy - klikněte na tlačítko "Povolit", kterým si zajistíte odběr zpráv i do budoucna.

Děkujeme za pochopení.

POVOLIT