Provozovatelé měli problémy hlavně s dodržováním provozní hygieny. Velmi často hygienici objevili také závady ve stavebně technickém stavu provozoven. Mnohde chyběla umyvadla pro mytí rukou personálu nebo kvůli poruše či odpojení ohřívače vody netekla teplá voda. V lednicích a mrazničkách často chyběly teploměry pro ověřování teplot při skladování potravin. Některé potraviny byly také nevhodně uskladněny.

„Šestnáct provozoven nebylo označeno zákazem kouření a prodeje alkoholu a tabákových výrobků osobám mladším osmnácti let, i když jsou na místech, kde se v období letních prázdnin shromažďují velké počty teenagerů,“ uvedla krajská hygienička Helena Šebáková.

Za zjištěné závady uložili hygienici ve dvaatřiceti případech peněžité sankce za více než dvaačtyřicet tisíc korun. „V jednom případě bylo pro bezprostřední ohrožení zdraví přistoupeno k vydání opatření, tedy k pozastavení výkonu činnosti přípravy a výroby pokrmů a míchaných nápojů,“ upřesnila Šebáková.