Když se do večera zpátky nevrátila, jedna ze zdravotních sester její pohřešování ohlásila na obvodní oddělení policie ve Frýdku-Místku.

„Do pátrací akce, která se poté na plno rozjela, byl kromě policistů frýdecko-místeckého obvodního oddělení a speciální pořádkové jednotky nasazen také služební pes. Policisté ve služebním vozidle projížděli od zařízení všechny ulice, kterými mohla stařenka odejít. Další prohledávali oblast v okolí zdravotního zařízení. Cestou dozorčího také vyrozuměli místní taxislužby a ČSAD o pátrání,“ popsala Daniela Vlčková z krajského ředitelství policie Moravskoslezské­ho kraje.

Důkladnost, s jakou policisté při pátrání postupovali, nakonec přinesla své ovoce. Půl hodiny před půlnoci starou ženu nalezli.

„Ležela v potůčku, který protéká ve vzdálenosti zhruba jednoho kilometru od zdravotně – sociálního zařízení. Viditelnost na vodní hladinu v místě, kde žena ležela, byla hodně snížená. Oba břehy jsou zde porostlé vysokou trávou a křovinami. Paní byla sice silně podchlazená, ale živá. Policisté ji vynesli na přístupovou cestu, zabalili do izotermické folie a posadili do vytopeného služebního vozu. Po chvíli přijela sanitka rychlé záchranné služby, jejíž lékařce dezorientovanou ženu policisté předali,“ dodala Daniela Vlčková.