„Musíme vytvořit takový jídelní lístek, aby chutnalo všem. Ve většině případů nechávají organizátoři sportovních akcí přípravu stravování na nás, vědí, že jídelníček konzultujeme i s lékaři, aby odpovídal všem požadavkům, inspirujeme se i ve světě. I proto jsme se rozhodli pro stravování formou buffé, kdy si mohou sportovci své menu prakticky na místě vytvořit sami, podle své chuti,“ vysvětlil ředitel Atomu Lubomír Bárta.

Prozradil, že mezi ubytovanými jsou i slavný skokan o tyči Sergej Bubka a oštěpař Jan Železný, který s sebou vzal i svého syna. Přijely i současné hvězdy světové atletiky překážkář Felix Sanchez nebo skokanka o tyči Yelena Isinbayeva. Ta možná ani netuší, že vedení hotelu muselo najít pro její nářadí zvláštní „ubytování“. Tyče totiž musejí být pro svou délku uloženy ve speciální místnosti, kde mají dostatek prostoru a nehrozí jim poškození.

„Jídelníček atletů je z velké části postaven na několika druzích těstovin a množství zeleniny ve studené i teplé úpravě. Dbát musíme také na pitný režim atletů, k dispozici jsou neustále minerálky, džusy a čaje,“ upřesnil Bárta.

Šéfkuchař hotelu Otto Kokoszynskibude dnes vařit i pro prezidenta Václava Klause, který poobědvá s ostravskými radními v Radniční restauraci. Její provoz má na starosti také personálAtomu.

„Náš šéfkuchař připraví v kuchyni Radniční restaurace pro pana prezidenta šálek silného hovězího vývaru s plátky masaa kapkousherry a kachní prsa opečená na tymiánu s mladým červeným zelím, vinnými hrozny, slezskými knedlíčky a petrželovými brambůrky. Jako dezert bude mražený smetanový krém Tartuffo zdobený jahodami namáčenými v bílé a hořké čokoládě,“ dodal Bárta.