Výstavba obchodního outletového centra v Ostravě-Přívoze pokračuje. V současné době mimo jiné probíhá budování dočasného sjezdu z okružní křižovatky nad dálnicí D1.

Práce během posledních dnů výrazně pokročily a vše nasvědčuje tomu, že již zanedlouho začnou první vozidla sjíždět z dálniční křižovatky k outletovému staveništi. To je v současné připojeno pouze na frekventovanou Hlučínskou ulici.

Druhý, byť jen dočasný sjezd by mohl situaci na této vytížené komunikaci výrazně zlepšit.

„Bude sloužit pouze pro účely stavby,“ uvedl Roman Vachta, projektový manažer TK Development. Výjezd nadále zůstane pouze na Hlučínskou ulici.

Investor nyní pokračuje v jednáních o trvalém dálničním napojení, které by po otevření outletového centra sloužilo jako druhé připojení pro vjezd i výjezd.

Navíc by se mohlo stát i novou spojnicí mezi Hlučínskou ulicí a dálniční křižovatkou, ke které se nyní přijíždí po navazující Slovenské ulici.

Otevření stálého dálničního napojení je však zatím v nedohlednu. Podle odhadů Herberta Pavera, předsedy Sdružení obcí Hlučínska, které usiluje o dvojí připojení outletového centra, lze s tímto řešením s ohledem na legislativu a další problémy počítat nejdříve na podzim roku 2019, což je rok po plánovaném otevření.

Do té doby budou zákazníci přijíždět a odjíždět pouze po Hlučínské ulici, kde u mostu přes řeku Odru vznikne poměrně komplikovaná světelná křižovatka.

Vážení zápasníku MMA ve Forum Nová Karolina, 16. března 2018 v Ostravě.
OBRAZEM: Oktagon dorazil do Ostravy, Nová Karolina viděla vážení zápasníků