Prázdná recepce, zamčené dveře. Tak to teď vypadá v budově nedaleko Masarykova náměstí v centru města, které se kdysi říkalo Mior. Radnice Moravské Ostravy a Přívozu se totiž rozhodla, že se do ní stěhovat nebude a raději vypíše na prostory k pronájmu výběrové řízení.

Lidé celé situaci nerozumí. „Nechápu, proč vystěhovávali nájemníky, když ještě neměli jasné, zda se tam úřad stěhovat bude nebo nebude. Podnikatelé měli problém s novými prostory a ty staré jsou teď ve výsledku prázdné. Nakonec to dopadlo mnohem hůř. Vážně to nechápu," nechal se slyšet kolemjdoucí František Habrman, který problematiku domu ve Velké ulici zná.

Zaskočeni jsou také bývalí nájemníci. „Jsem z toho zmatená, byla jsem v té budově 24 let. Dokonce jsem měla jednu z prvních nájemních smluv. Velmi se mě to dotklo. Musím ale říct, že poté, co nám poslední zimu vůbec netopili, se dalo čekat, že něco takového přijde," uvedla majitelka cestovní kanceláře, která v budově ve Velké sídlila.

Návrat? Neváhám!

Doplnila, že se jí podařilo najít nové prostory jen kousek od těch původních.

„Většina našich klientů naštěstí nakupuje zájezdy přes internet, je to asi 85 procent. Bojíme se však, co těch 15 procent zda nás najdou, nebo o ně přijdeme. Kdyby mi nabídli, abych se vrátila, neváhala bych. Zaslechla jsem, že tam snad mají stavět byty pro sociálně slabé, tak doufám, že to byl jen vtip," podotkla.

Předseda představenstva akciové společnosti Trimex Office centrum, která budovu vlastní, Robert Švec potvrdil, že by se do výběrového řízení radnice rád přihlásil.

„Záležet ale samozřejmě bude na stanovených podmínkách. Pokud je naše prostory splní, nevidím v tom problém. V každém případě už teď jsme ve velkém minusu," řekl Robert Švec. Proč ztroskotala jednání s radnicí ale nechtěl komentovat.

Mluvčí centrálního městského obvodu Jana Pondělíčková na závěr dodala, že výběrové řízení by mohlo být vyhlášeno do konce ledna. „V současné době se pracuje na jeho podmínkách," uvedla v krátkosti.

Související články: 

Radnice centrálního obvodu se nastěhuje přímo na Masarykovo náměstí

Přestěhuje se radnice do centra? Novým sídlem by mohl být bývalý Mior