„Slibujeme si od toho zlepšení služeb a zviditelnění severu Moravy jako golfového regionu,“ řekl prezident klubu v Ostravici Otakar Albrecht. „Naše hřiště patří mezi nejkvalitnější a zároveň nejnáročnější. Lidem nabízíme pětapadesát jamek,“ uvedl Tomáš Vávra, greenkeeper z Čeladné.

Jeho slova potvrzuje skutečnost, že oba resorty už získaly respektovaná ocenění. Loni byla zvolena jamkou roku ta v Čeladné s číslem patnáct, předloni toto ocenění připadlo jamce číslo šestnáct na hřišti v Ostravici, které bylo navíc vyhlášeno v posledních dvou letech jako Hřiště roku.

Právě v Čeladné už jsou v plném proudu přípravy na prestižní, dvěma miliony eur dotovaný turnaj série PGA European Tour, který se už v minulosti na stejném místě dvakrát konal. „Ve středu tady byl ředitel turnaje, Španěl Miguel Vidaor, abychom došéfovali poslední jamky. S PGA už jen dolaďujeme detaily,“ podotkl Vávra.

Třetí ročník turnaje Czech Open přichází s jednou podstatnou změnou. „Hrát se bude na rozdíl od předešlých dvou ročníků nikoli na hřišti Old Course, které je položené výše ve svazích nad klubem, ale na Middle Course (kombinace druhých devítek New Course a Old Course). To se nachází na místě, kde byla otevřena první osmnáctka,“ podotkl Vávra.

Golfisté se mají na co těšit. „Změnu bereme jako návrat ke kořenům. Bude to jistě zajímavé i pro hráče, které čeká úplně nových devět jamek. Už loni jsme měli tuhle změnu v plánu, ale naplnit ho nám nedovolil stav šestnácté jamky New Course, kde se po rekonstrukci vinou dešťů obnažil podklad ferveje,“ vysvětlil Vávra.

Doba pořádání se tentokrát nemění. Hrát se bude od 18. do 21. srpna. „První ročník probíhal na přelomu července a srpna. Poté se nám však podařilo vyjednat vhodnější termín a u toho zůstáváme. Loni byl zajímavější především proto, že se blížila uzávěrka nominace na Ryder Cup,“ dodal Vávra.