Radní Moravské Ostravy a Přívozu vyhlásili výběrové řízení na pronájem nemovitosti pro nové sídlo Úřadu městského obvodu Moravská Ostrava a Přívoz. Zásadními požadavky je dostupnost a využitelnost budovy pro občany Moravské Ostravy a Přívozu a možnost parkování pro veřejnost a zaměstnance úřadu.

„Na konci loňského roku jsme představili záměr vybudovat dvoupodlažní podzemní parkoviště a postavit pět nových budov na místě městských proluk v těsné blízkosti Masarykova náměstí. Jedna z nich by v horizontu zhruba pěti let měla sloužit jako nová radnice městského obvodu. Do doby, než bude postavena, se hodláme přestěhovat do reprezentativních prostor v samotném centru města," uvedla místostarostka Petra Bernfeldová s tím, že samotné stěhování by se mohlo uskutečnit už letos v létě.

Obvod má zájem o pronájem jedné nebo dvou budov, které nejsou od sebe příliš vzdáleny. „Nemovitost nabídnutá zájemcem se musí nacházet v katastrálním území Moravská Ostrava, vymezeném ulicemi Nádražní, Čs. legií, Sokolskou třídou, Pivovarskou a 28. října. Tedy v úseku mezi Smetanovým náměstím a Nádražní ulicí. Nájemní vztah bude sjednán na dobu čtyř let s možností prodloužení nájmu vždy o jeden rok," dodala mluvčí Moravské Ostravy a Přívozu Jana Pondělíčková a upřesnila, že požadovaná minimální užitná plocha kanceláří činí 1800 metrů čtverečních.

Výběrové řízení bude dvoukolové. V prvním kole radní posoudí výši nájemného, případnou vzdálenost mezi dvěma budovami, energetickou náročnost nabídnutých nemovitostí, dispoziční řešení budov a možnost parkování. Ve druhém kole budou zájemci osobně prezentovat nabízené objekty.

Nabídky je možné doručit do 25. dubna do 12 hodin na podatelnu úřadu - více zde.