První hosté by mohli být obslouženi ve zrekonstruovaných prostorech podniku, který vlastní město Ostrava, na přelomu kalendářního roku.

Místostarosta obvodu Moravská Ostrava a Přívoz Dalibor Mouka byl vzhledem ke stále probíhajícímu výběrovému řízení v konkrétních informacích opatrný. „Chápu však, že lidi budoucnost tohoto tradičního podniku zajímá. A musím říct, že i z pozice našeho obvodu bereme celé výběrové řízení velice vážně a odpovědně. Sami totiž cítíme, že se opravdu jedná o jeden z posledních exkluzivních volných nebytových prostorů v centru města,“ uvedl Mouka.

ZÁJEM PODNIKATELŮ

Dobrou zprávou je, že o prostory byl mezi podnikateli z gastronomického prostředí velký zájem. „Je to velká a zásadní změna, která nás těší. Vždyť před dvěma roky se do výběrového řízení nikdo nepřihlásil. Je to důkaz, že náměstí začíná fungovat tak, jak by mělo,“ řekl Mouka.

Rybárna na rynku
Rybárna, Polívkárna, Hranolkárna. V Ostravě „frčí“ netradiční bistra

Definitivní verdikt by měla příslušná komise vynést v polovině srpna. „Netlačí nás čas, proto jsme konečné rozhodnutí posunuli na srpnové zastupitelstvo. Chceme ještě jednou opravdu odpovědně probrat všechny nabídky a v klidu je zvážit. Musíme taky požádat statutární město Ostrava o to, aby byl nájem dlouhodobý, a to na deset let,“ pokračoval Mouka.

„Investice do rekonstrukce jsou u všech žadatelů v řádech milionů korun a my jsme před vyhlášením výběrového řízení avizovali, že je hodláme v nájmu zohlednit,“ dodal Mouka.

Podle informací Deníku se do výběrového řízení o pronájem restaurace Astoria přihlásila kromě současného provozovatele mimo jiné také Pizzerie Coloseum nebo Pivovar Staropramen, který by už delší čas usiluje v centru o otevření jedné ze svých poboček Ostravarny. Právě mezi těmito třemi uchazeči by se podle všeho mohlo rozhodnout o novém pronajímateli. „Všechny projekty byly kvalitní a propracované. Máme z toho dobrý pocit a věříme, že to dobře dopadne,“ dodal Mouka.

Rudá hvězda se o víkendu opět objevila na těžní věži jedné z šachet. Naštěstí však jen pro filmaře, kteří zde chystali film o nejtragičtějším poválečném důlním neštěstí v tuzemsku.
Dukla 1961: Branou dolu procházely hornické vdovy