Město zareagovalo na kritiku a zadalo úpravu chodníku. Přijde na necelých 250 tisíc korun. Chodník uprostřed odpočinkové zóny u Masarykova náměstí v centru Ostravy je však pouze dočasným řešením. Místo je totiž dlouhodobě určeno k zástavbě.

Chodník v podobě velkých betonových dlaždic byl v posledním roce terčem kritiky především kvůli špatnému rozmístění bloků. Chodci zde zakopávali a aby se tomu vyhnuli, volili chůzi přes trávník - více zde.

Vedle chodníku tak vznikaly vyšlapané cestičky. Kvůli reakci veřejnosti se město rozhodlo, že mezeru mezi plochami vyplní dlažebními kostkami.

„Probíhají práce na doplnění velkoformátové dlažby pochozích ploch proluky Masarykova náměstí drobnou žulovou kostkou. Náklady činí 243 tisíc korun bez DPH a práce budou probíhat maximálně 15 dnů,“ uvedla mluvčí města Gabriela Pokorná.

Původní plán spočíval ve vytvoření relaxační zóny v centru Ostravy. Designová forma zadláždění měla vést ke zpomalení chůze a případně k odpočinku. Na sociálních sítích se však objevovaly fotografie chodníku a u nich negativní reakce uživatelů.

„Vždyť se na tom nedá chodit. Člověk se musí hodně soustředit, aby si neukopl špičku,“ psali na Facebooku. Na jaře příštího roku bude za vhodných klimatických podmínek vyměněn i vyšlapaný travní koberec, který k dlažbě přiléhá.