ZŠ Na Vizině je školou, kde se žáci cítí dobře a bezpečně

Budova Základní školy Ostrava-Slezská Ostrava, Na Vizině 28, příspěvkové organizace, se nachází v klidné části Ostravy. U školy je venkovní hřiště a velký zatravněný areál sloužící ke školním i mimoškolním aktivitám. Škola vede žáky ke vzájemné úctě a toleranci.

„Můžeme se pochlubit kvalitním vybavením školy. Pro výuku je k dispozici modernizovaná počítačová učebna, rekonstruovaná tělocvična, několik interaktivních učeben a celá řada moderních výukových pomůcek. Snažíme se být tvořivou školou, kde se žákům líbí a kde se cítí bezpečně,“ říká zástupkyně statutárního orgánu Mgr. Ludmila Kainarová. Jak dodává, škola podporuje a rozvíjí zdravé sebevědomí žáků a vytváří přátelské klima.

ZŠ Na Vizině.Zdroj: Deník / Lukáš Kaboň

„Žáci se mezi sebou znají, tráví spolu čas o přestávkách, společně se účastní školních i mimoškolních aktivit. Do některých aktivit se zapojují také rodiče našich žáků,“ doplňuje Ludmila Kainarová.

Jak vysvětluje závěrem, škola má bohaté zkušenosti se vzděláváním žáků se speciálními vzdělávacími potřebami a s jejich začleňováním do běžných tříd základní školy