Stihnou stavebníci uvést pro návštěvníky tuto scénu do provozu včas? Ředitel Národního divadla moravskoslezského Jiří Nekvasil ujistil Deník, že se návštěvníci nemusejí obávat pozdějšího začátku sezony.

„Rekonstruované prostory budeme otevírat postupně tak, jak to provoz a potřeby vyžadují a jak budou postupně dokončovány. Přednost mají tedy logicky naplánovaná a už téměř vyprodaná představení na začátku sezony. Hned už 3. září hrajeme populární komedii Habaďůra a 6. září další úspěšnou inscenaci Donaha!,“ vysvětlil Jiří Nekvasil, ředitel Národního divadla moravskoslezského.

Srpen 1968 na severní Moravě a ve Slezsku: demonstrace, zaťaté pěsti a nadávky
Srpen 1968 na severní Moravě a ve Slezsku: demonstrace, zaťaté pěsti a nadávky

„Probíhající první etapa rekonstrukce Divadla Jiřího Myrona se zatím netýká vlastního divadelního traktu divadla (otevřeného v roce 1986), umístěného do dvora areálu. Budova, kterou vstupují diváci ze třídy Čs. legií na představení divadla, je nejstarší kulturní stavbou v Ostravě. V přízemí se buduje nová denní kavárna, kam budeme vcházet novou pasáží a kde bude rovněž nově umístěn předprodej divadla, v patře vzniká v místě původního společenského sálu nový slavnostní sál, určený pro kulturní a společenské aktivity,“ dodává Jiří Nekvasil.

Podle jeho slov budou zprovozňovány další části komplexů budov.

Patří k nim Ateliér pro děti a mládež při NDM v prostorách po bývalém řeznictví v Milíčově ulici.

„Za rohem, v ulici Čs. legií, se dokončuje nové Divadlo „12“ pro šedesát diváků s malým jevištěm a intimní atmosférou, které nabídne jedinečný intenzivní divadelní kontakt doslova tváří v tvář, mezi hercem a divákem. Od září se tam postupně přesunou komorní činoherní inscenace hrané doposud ve Zkušebně Divadla Antonína Dvořáka,“ upřesnil Jiří Nekvasil.

Servis růžových kol.
Ostravská Rekola: zákulisí růžového trendu
Dopravní nehoda s následkem smrti v městské části Poruba, na tzv. přechodě smrti, 29. července 2018 v Ostravě.
Přechod smrti v Porubě zruší, aby se už neumíralo