Zrušení akce v neděli odpoledne bez bližších podrobností oznámil organizátor akce.

„Koncert skupiny Scorpions, který se měl uskutečnit 3. prosince 2017 v ostravské Ostravar Aréně, se odkládá. Zakoupené vstupenky zůstávají v platnosti na nový termín, který bude oznámen v nejbližších dnech,“ stálo v tiskové zprávě.

Podle informací Deníku byly důvodem zrušení vyprodaného koncertu zdravotní problémy zpěváka Klause Meineho, kterého zradily hlasivky. Skupina přicestovala v sobotu do Ostravy z Polska. V Gdaňsku v pátek absolvovala velký koncert.

"Zakoupené vstupenky zůstávají v platnosti na nový termín, který bude oznámen v nejbližších dnech. Omlouváme se za komplikace a děkujeme za pochopení,“ stojí v tiskové zprávě.

Rozsvícení vánočního stromu na Masarykově náměstí v centru Ostravy.
VIDEO: Rozsvícení vánočního stromu v Ostravě přihlížely davy lidí

„Je to velká škoda. Moc jsem se na koncert těšil. Chystali jsme se na něj i s manželkou,“ řekl Deníku Pavel Komárek, které se o zrušení koncertu dozvěděl od známého. „Naštěstí mi zavolal, jinak bych absolvoval zbytečnou cestu,“ řekl Komárek. 

Ne ke každému se ale informace o zrušení koncertu dostaly včas. Stovky lidí se až v podvečer u vchodu do Ostravar Arény dozvěděly, že cestu vážily zbytečně. Někteří fanoušci jen smutně pokrčili rameny, jiné nepříjemné zjištění naštvalo.

„Jedu až z Ústí nad Labem. Dal jsem nemalé peníze za lístek a přes dva tisíce mě stojí cesta. Kdo mi to zaplatí,“ hřímal na pořadatelskou službu, která všem trpělivě situaci vysvětlovala.

„Až na pár jedinců, kteří trochu vyváděli, to všichni vzali rozumně. Nemoc si nevybírá. Rozhodnutí o zrušení koncertu padlo až odpoledne,“ řekl Deníku jeden z pořadatelů.

„Samozřejmě nás to mrzí. Je to škoda, ale nedá se nic dělat. Ti pánové už nejsou nejmladší a zdraví může zradit každého. Nejsme roboti,“ pokrčil rameny Petr Zouhar, který přijel z jižní Moravy.

Mezi zklamanými fanoušky byli i zahraniční návštěvníci. „Přijely tu holky z Maďarska nebo lidé až z Košic. Je tu také hodně Poláků,“ dodal pořadatel. 

Scorpions svou koncertní šňůru neruší a věří, že do dalšího koncertu se stav Klause Meineho zlepší. Již v úterý by skupina měla vystoupit v Lublani ve Slovinsku, o další dva dny později pak v Bělehradu v Srbsku. 

Zdroj: Youtube
Zdroj: Youtube
Kabáti v Ostravě.
Scorpions, Karel Gott, Kabát... Kam v Ostravě ještě letos za zábavou?