Dny NATO v Ostravě & Dny Vzdušných sil Armády České republiky se uskuteční v sobotu 18. a v neděli 19. září.

Policejní mluvčí Pavla Jiroušková upozorňuje, že na zajištění dopravní obslužnosti, bezpečnosti a plynulosti silničního provozu v okolí areálu mošnovského letiště a jeho příjezdových komunikacích se budou podílet desítky policistů Krajského ředitelství policie Moravskoslezského kraje. Situaci a provoz na silnicích bude rovněž monitorovat vrtulník Letecké služby Policie České republiky.

ŘSD začalo s opravou hlavní tepny vedoucí Karvinou - ulice 17. listopadu. V důsledku svedení dopravy do jednoho pruhu se tvoří dlouhé kolony.
Průjezd Karvinou? V těchto dnech je to horor! Přesvědčte se sami

„I přes toto maximální nasazení sil a prostředků ze strany Policie České republiky, bude zajištění plynulosti dopravy komplikované, a to vzhledem ke kumulaci vysokého počtu vozidel na jednom místě a v jednu dobu. Proto stejně, jako v předchozích letech, avizujeme možnost tvorby kolon,“ pokračuje Pavla Jiroušková a upřesňuje, že největší nápor v dopravě byl v uplynulých letech byl v době od 7 do 12 hodin.

Také letos jsou hlavními příjezdovými komunikacemi silnice I. třídy č. 58 mezi Ostravou a Příborem a silnice II. třídy č. 464 spojující Mošnov s dálnicí D1 u Studénky. „Doprava se pak ze všech příjezdových komunikací kumuluje v obci Mošnov, kde je směrována na centrální parkoviště, tudíž zde nárazově dochází k tvorbě kolon,“ dodává Pavla Jiroušková.

Letadlo Antonov An-124 Ruslan prolétá nad Ostravou 13. září 2021.
OBRAZEM: Obři přilétají do Ostravy. Dny NATO o víkendu budou jiné

Policisté doporučují návštěvníkům, aby, pokud mají možnost, využili alternativní dopravy do místa konání akce, například autobusovou nebo vlakovou dopravu.„Každopádně platí důrazný apel na všechny účastníky silničního provozu, aby respektovali pokyny policistů a organizátorů a řídili se dopravním značením,“ doplňuje Pavla Jiroušková s tím, že pro návštěvníky bude zřízená dopravní linka Policie České republiky na čísle 723 759 733.

Ta bude v provozu po oba víkendové dny konání akce od 7 hodin do 18 hodin. „Policisté jsou prostřednictvím této telefonní linky připraveni poskytovat informace o aktuálních objízdných trasách a dopravních komplikacích. Tato linka však nenahrazuje čísla tísňového volání,“ uzavírá Pavla Jiroušková.