Tehdy do zoo zavítalo 540 518 lidí. Letos to již bylo 552 tisíc lidí. Výraznou měrou k tomu přispělo i příznivé podzimní počasí. V říjnu přišlo rekordních 43 454 návštěvníků. Za celou dobu od vzniku v roce 1951 navštívilo Zoo Ostrava už více než jedenadvacet milionů lidí.

Kromě našinců do zoo přijíždějí často i Poláci, pro které jsou připraveny speciální programy, například komentované prohlídky v polštině. Právě hosté z Polska tvoří v posledních letech nejpočetnější skupinu zahraničních návštěvníků.

Nový samec hrocha.
Podívejte se! Ostravská zoo má nového hrocha z Belgie

„Jsou dny, kdy je v zoo slyšet hlavně polština. I proto se snažíme rozšiřovat služby pro polské návštěvníky. Jsou to například komentované prohlídky skleníků nebo vybraná komentovaná setkání u zvířat v polštině, polská verze webových stránek, Facebooku a Instagramu či výuka dětí v polském jazyce rodilými mluvčími,“ uvedla tisková mluvčí zoo Šárka Nováková.

„Před dvěma lety jsme zřídili polskou telefonickou infolinku a samozřejmostí jsou informační materiály v polské a také anglické mutaci, včetně cedulek a tabulí v areálu zoo,“ dodala mluvčí. 

Dřevěné sochy slovanských bohů - Lada.
Slovanští bohové v ostravské zoo