Nejvíce změn se týká trolejbusových linek. Upravenou trasou pojedou od 1. září trolejbusy 101, 103, 105, 106 a 109. Linky číslo 102, 104 a 108 pojedou stejnou cestou jako dosud. Návrh této nové trolejbusové sítě vychází z dopravních průzkumů.

Více se dočtete v sobotním tištěném vydání Moravskoslezského deníku.

Vychází s pravidelnou přílohou Moje rodina a dárkem pro školáky - neprodejnou přílohou - rozvrh hodin pro školáky - více zde.

Dále v něm najdete:

Pálit se bude hlavně z jablek a švestek, hrušek je málo

V pálenicích na severu Moravy a Slezska už vypálili první destiláty z třešní a letních jablek. Přijímají i objednávky na vypálení kvasů z jablek a švestek. Hrušek, jak hlásí oslovení provozovatelé pálenic, se letos urodilo málo.

Šestina dětí v Ostravě nastupuje do školy o rok později

Do sedmdesáti základních ostravských škol v pondělí zamíří bezmála dvacet tisíc školáků. Ve správním obvodu Ostrava je 70 základních škol, z toho 59 z nich je na území města. Nejmenší škola je ve Lhotce, má 52 žáky a je zde jen první stupeň. Nejmenší úplná základní škola je Trnkovecká v Radvanicích s 83 žáky. Naopak největší – se 694 žáky, je Základní a mateřská škola Ostrčilova v Moravské Ostravě. Po ní následuje Základní škola Porubská 831/10 v Porubě, která má 658 žáků.

To vše a mnohem více se dočtete už v sobotní tištěné verzi Moravskoslezského deníku nebo jeho elektronické podobě epaper, kterou si lze koupit za jednorázovou platbu přes sms nebo za výhodných podmínek předplatit.
#flash|https://g.denik.cz/72/f9/denik-tisk.swf|500|115|denik_tisk#