Trhy se konaly v okolí obchodního střediska, slavnostní program probíhal ve vnitřních prostorách. Jeho součástí bylo i vystoupení Moravského tanečního folklorního souboru Ševčík. Akci moderoval právě Láďa Hruška.

Všichni obžalovaní se k činu přiznali. Odmítli však právní kvalifikaci.
Drogová loupež po Ostravsku: komando vykoplo dveře, chtělo peníze a pervitin

„Do Ostravy a vlastně na celou Moravu jezdím rád. Jsou tu velmi šikovní kutilové a milí lidé. Největší fanouškovskou základnu máme právě na Moravě,“ řekl Láďa Hruška, jehož televizní pořad se věnuje kutilství a vaření. Do ostravského centra v sobotu zavítali i manželé Kvapilovi. „Věděli jsme, že tu bude pan Hruška. Těšili jsme se na něj. Jeho pořad se nám líbí. Chtěli jsme ho vidět naživo. Je to sympaťák,“ svěřili se.

Workoholik

Láďa Hruška se Deníku svěřil, co právě chystá. „Mám se dobře. Pořád pracuji. Jsem takový workoholik,“ řekl s úsměvem. Kromě natáčení v televizi má i další aktivity. Mimo jiné dokončuje kuchařku zaměřenou na detoxikaci. „Budou to detoxikační vychytávky, které nebudou nikoho bolet. Vyzkoušel jsem je sám na sobě i rodině,“ dodal.

Samotné farmářské trhy poznamenalo nepříznivé počasí, které se projevilo i na menší účasti. Přesto si ke stánkům našla cestu řada zákazníků. A měli z čeho vybírat.

Beskydská pivní stezka, duben 2022.
Beskydská pivní stezka se otevírá a dá zabrat i zkušeným pivařům, troufnete si?

Nakupovali sazeničky, bylinky, květiny i med. Nechyběly ani pravé valašské frgály, sýry, ovoce, zelenina a uzeniny. „To počasí je opravdu aprílové, ale nedá se nic dělat,“ zmínila prodavačka nabízející bylinky. Mnohé kolemjdoucí zarazila až neskutečně pestrá nabídka máty. „Věděla jsem, že existuje spousta vyšlechtěných druhů, ale mátu ananas a mátu jahoda jsem ještě neviděla,“ podivovala se mladší žena. Lidé se zastavovali také u stánku s kvašenou zeleninou. „Máme tu i kimchi. Je to úplný zázrak,“ lákal prodavač kolemjdoucí.

Další farmářské trhy se v Ostravě uskuteční v sobotu 16. dubna.