„Budeme dál pokračovat v posilování pilířů, na kterých náš festival stojí – kvalitní dramaturgie s velkými světovými hvězdami i nejzajímavější hudbou mnoha i menšinových žánrů z celého světa, obrovská pestrost programové nabídky v čele s fórem Meltingpot i atmosféra festivalu tak, jak ji fanoušci znají," komentovala změnu pro média Zlata Holušová, ředitelka a zakladatelka festivalu Colours of Ostrava.

Hudební festival Colours of Ostrava v Dolní oblasti Vítkovice, 14. července 2022, Ostrava. Přednáška Dana Drábová: Jádro - Dobrý Sluha, Zlý Pán.
Dana Drábová bavila Colours of Ostrava, zájem o jadernou fyziku byl obrovský

Pro skupinu Rockaway Capital nejde o první aktivní zapojení v oblasti českého kulturního prostředí. Do jejího portfolia patří od roku 2021 Mezinárodní filmový festival Karlovy Vary, který spoluvlastní s Jiřím Bartoškou a týmem vedení festivalu - více zde.

„V Rockaway máme radost, že můžeme být součástí takhle významné hudební a kulturní události. Věřím, že se nám podaří navázat společně s týmem spolupráci a posuneme Colours of Ostrava v budoucnu na ještě vyšší úroveň podobně, jako se nám to podařilo s týmem karlovarského filmového festivalu během 56. ročníku po více jak roční spolupráci,” sdělil Jan Jírovec, investiční partner Rockaway Capital.

Ilustrační foto. Pizzař Radim Uher na snímku při přípravě pizzy v ostravské restauraci Pizza Coloseum v OC Forum Nová Karolina, 8. února 2022.
Restaurace v Ostravě najely na Colours of Ostrava menu, čím lákají