„Ze svých břehů se dokáže vylévat po každém větším dešti. V poslední naštěstí jen na komunikace a pozemky, nikoliv už nemovitosti," popisuje starosta Pavel Bochnia. Polanka proto využila financí z Evropské unie a má za ně digitální povodňový plán, srážkoměr pro varování před přívalovými dešti a nový bezdrátový místní rozhlasový informační a výstražný systém.

Rozhlas je v Polance nový a moderní bezdrátový, pořídili ho také v protipovodňovém projektu .Zdroj: Deník/Radek Luksza„Dále chystáme úpravu koryta Polančice, aby zvládala v ideálním případě stoletou vodu," říká starosta s tím, že daný projekt je před podáním územního řízení. Počítá se s výstavbou tří takzvaných suchých poldrů, dvou samospouštěcích splavů a pročištěním a prohloubením koryta Polančice od Klimkovic přes celou Polanku až k Polním rybníkům.

„Pokud se vše podaří, bude to znamenat zabezpečení občanů a jejich majetku před velkou vodou," dodává Bochnia. Koryto vodního toku Polančice má projít úpravou od Klimkovic přes Polanku k Polním rybníkům.

je v Polance nový a moderní bezdrátový, pořídili ho také v protipovodňovém projektu (snímek vpravo).