Už od rána sem přicházejí stovky návštěvníků. Mohou ochutnat husí játra, lanýže, sushi, hmyzí speciality, chilli papričky, olivové oleje, sýry, dezerty, ale také kvalitní a lahodné nápoje.

„S manželem jsme přijeli až z Krnova, zajímá nás, jaké jsou nové trendy v gastronomii, oba jsme dříve pracovali dlouhá léta v restauracích, takže nás to stále zajímá, i když jsme už v důchodu,“ svěřila se Deníku paní Vlasta.

Souboj kuchařských titánů

K magnetům festivalu určitě patří špičkový kuchař Radek Kašpárek, jehož pražská restaurace Field byla už několikrát oceněna michelinskou hvězdou. Právě Radka Kašpárka čeká už zítra od 13 hodin nefalšovaný kuchařský souboj s dalším titánem českých kuchařů – Janem Punčochářem. Své kulinářské umění předvedou pod širým nebem nejenom oni dva.

„Festival chce podpořit regionální potraviny, ale také gastroturistiku a cestovní ruch v Moravskoslezském kraji,“ sdělili jeho pořadatelé.

Návštěvníci této - nesporně atraktivní akce - mohou na jednom místě ochutnat degustační menu vybraných restaurací, seznámit se s několika zajímavými koncepty kuchyní z celé republiky i zahraničí. „Miluji mořské speciality a jsem moc zvědavý na zdejší nabídku,“ řekl nám pan Kamil z Ostravy-Poruby.