Hasičárna PUB v daném případě odkazuje nejen na „hašení“ žízně, nýbrž i bruntálský minipivovar Hasič, odkud pochází základ sortimentu.

„Na čepu bývá desítka, světlá jedenáctka a polotmavý ležák dvanáctka, patnáctka Žhář IPA , speciály Summer a Kazbek ALE, šestnáctky Zubatá žába a ABBEY – Belgičan,“ vysvětluje vedoucí podniku Jaroslav Vašíček.

Čepují se i piva značky Bernard a vždy nejméně dva druhy z minipivovarů v Česku.

„Širší nabídka piva je prostě moderní. Lidé rádi zkouší a za kvalitu jsou ochotni si připlatit,“ potvrzuje jeden z provozovatelů Hasičárny aktuální tuzemský pivní trend.

Hasičárna umožňuje vybavit se upomínkovými předměty spojenými s pivovarem Hasič a nejvěrnějším štamgastům nabízí členství v „Klubu přátel“ spojené s výhodami. 

Hasičův víceboj pak znamená ochutnávku všeho na čepu (0,125 ml)! Hostům je také k dispozici salonek s padesáti místy.

„Co se konkurence týká, je v této lokalitě veliká, ale každý nabízíme trošku jiný koncept. Umístění na sídlišti by mohla být příhodná lokalita, snad tedy naučíme lidi k nám chodit a vracet se,“ míní Vašíček a poukazuje na jídelní lístek Hasičárny, který nenabízí jen polední meníčka.

„Naši kuchaři se snaží připravit lidem pokrmy, které se jim doma vařit nechce třeba kvůli časové náročnosti – například tradiční česká svíčková nebo hovězí guláš. Lidé si také pochvalují náš hovězí burger a trhanou krkovici,“ podotýká vedoucí.

A docela zajímavě se jeví jeden z předkrmů (pivní koláč s tvarůžky) či hlavních chodů (pečený bůček s černou a zelenou čočkou)…