Už půldruhého roku hledají nové pracovníky v Čajovně U Sýkorova mostu. Jaké by měl nový zájemce či zájemkyně splňovat požadavky?

„Alespoň základní představu by měl mít uchazeč o čaji. To neznamená, že musí být absolventem nějaké školy se zaměřením na hotelnictví či potravinářství. Stačí, že bude znát základní věci, a hlavně je třeba, aby měl zájem se je doučit. Určitě je důležité i příjemné vystupování,“ říká Tomáš Kubošek, který ve zmíněné čajovně pracuje už 14 let.

Jak dodává, když se někdo přijde ucházet o místo, a neví o čaji vůbec nic, pak už to o něčem vypovídá.

„Je poznat, že se k nám vydal tak trochu naslepo. Pár takových uchazečů jsme odmítli. Byli to většinou lidé, kteří práci hledají dlouhodobě a s nějakou přípravou si hlavu vůbec nelámali,“ přidává zkušenost dlouholetý pracovník čajovny.

Jak dodává, v čajovně se setkali i s odmítnutím ze strany uchazečů. „Někdy nám adept, který se nám zamlouval, namítl, že té práce a roznášení všeho dalšího bude hodně. Jindy se mu zdál nízký plat. Ten se zpočátku opravdu pohybuje na hranici minimální mzdy. To také kvůli tomu, že pokud k nám nastoupí nováček, musíme jeho zaučování věnovat nemálo času. Když se osvědčí, určitě se časem dočká zlepšení platových podmínek, čekají jej i různé benefity,“ dodává dlouholetý pracovník čajovny.

Na pozice zdravotních sester pro hospicové služby, které poptává Charita Ostrava, se hlásí spíše jednotlivci. „Vyplývá to ze situace na trhu práce, kde je lidí této profese obecně nedostatek. Zdravotní sestry často odchází za prací do zahraničí nebo do zcela jiných oborů,“ říká mluvčí ostravské Charity Dalibor Kraut. Práce v hospicových službách na pozici zdravotní sestry je podle něj v mnohém podobná této práci v jakémkoli jiné zdravotní službě.

„Specifický je však přístup k pacientovi, kdy už nejde primárně o záchranu jeho života, který už se v těchto případech chýlí k závěru, ale o dosažení co nejlepší možné kvality a o zajištění důstojných podmínek prostředí i péče,“ vysvětluje Dalibor Kraut. Doba, než se podaří získat potřebnou sílu, se podle něj velmi liší.

„Je třeba oslovit správného člověka ve správnou chvíli. Přestože jsme několik zdravotních sester v poslední době přijali a tým mobilního hospice posílil zdravotní bratr, Charita Ostrava hledá do týmů hospicových služeb zdravotníky dlouhodobě už více než rok,“ doplnil Kraut.

KOLA PRO AFRIKU

Máte dost nadšení i nápadů a lákala by vás práce pro „neziskovku“ Kola pro Afriku? Můžete zkusit ucházet se o práci Fundraisera. Náplní vaší práce bude získávání finančních darů pro už zmíněnou neziskovou organizaci. Jak uvedli její zástupci, není to ale práce na osm hodin. „Ona to ani vlastně není práce, je to životní styl a musí to být pro toho člověka i koníček. Zatím se nám hlásili třeba obchodní asistenti, ti byli jazykově vybaveni a uměli i komunikovat. Potřebujeme, aby byli více kreativní a měli nápady a sami i vymýšleli nové projekty,“ vysvětlují zástupci neziskovky Kola pro Afriku.

K TÉMATU

Dobrý kuchař? Jen po známostiK velké obměně personálu dochází na jaře pravidelně v restauracích a hospodách. V Radegastovně v centru Ostravy tak hledají nejen kuchaře, ale i servírky a číšníky i pomocný personál. „Kuchaře se podaří sehnat spíše po známosti. Ti dobří místa mají, a když je kuchař bez práce, už to o něčem vypovídá. V poslední době je ale obtížné sehnat i servírku či číšníka,“ přidala provozní zmíněné restaurace.