V letošním ročníku nastanu změny. „Základním vylepšením bude více věkových kategorií, vždy nám bylo líto těch, kteří byli ve své kategorii nejmladší a zákonitě tak byli věkově znevýhodněni. Proto se tento rok bude soutěžit v kategoriích: A 0 – 3 let, B 4 – 5 let, C 6 – 7 let, D 8 – 9 let, E 10 – 11 let, F 12 – 13 let, G 14 – 16 let a H dospělí,“ prozradil hlavní organizátor závodů Lubomír Noga.

Od vypuknutí nepříznivé epidemiologické situace spojené s šířením nového koronaviru SARS CoV-2 v Česku otestoval Zdravotní ústav v Ostravě do dnešního dne už téměř 70.000 vzorků.
Nové přístroje by měly ostravskému Zdravotnímu ústavu pomoci při testování

Pro ty nejmenší bude připravena kilometrová trať v těsné blízkosti hasičské zbrojnice a malí závodníci ji mohou absolvovat i s rodičovským dohledem a případným "postrkem".

„Nejde nám o výkony, ale o zábavu a pohyb dětí. Starší účastníci již budou muset vyrazit na tratě delší (2,5 a 4 km), ale všechny budou jako vždy dobře značené a hlídané, takže nikdo nezabloudí,“ doplnil Lubomír Noga.

Zlepšení mají přinést i dvě registrační stanoviště, aby se omezila nervozita těch, kteří přijedou těsně před zahájením.

Petice za vynětí ze zpoplatnění dálnice II. třídy D56 mezi Frýdkem-Místkem a Ostravou.
Výjimka pro D56? Starostové v boji o dálniční známku vyzývají veřejnost

„Bohužel musíme upozornit, že si z organizačních důvodů vyhrazujeme právo registraci 15 minut před startem uzavřít. Proto prosíme, abyste navštívili webové stránky www.issanetcup.cz a registrovali se on-line v předstihu,“ zmínil na závěr Noga.

Závody oficiálně odstartují a také budou asistovat při předávání cen hráči hokejového klubu HC VÍTKOVICE RIDERA.

Registrace bude opět zahájena již ve 13.30 hodin, první závodník bude odstartován v 15 hodin, další pak přibližně každých 20 sekund.