Lidé, kteří mají v plánu strávit silvestrovskou noc na ostravské ulici, která nikdy nespí, mají ještě čas na rezervování místa v restauracích. „Zatím jsme ještě oslavy příchodu Nového roku neřešili. Určitě budeme ale nabízet nějaké silvestrovské menu a přípitek šampaňským. Po dvacátém listopadu budeme už přijímat rezervace," uvedl provozní restaurace hotelu Ruby Blue Jiří Psota.

Otevřeno bude také v restauraci Potrefená husa, kde zákazníci dostanou i poukázku na jídlo.

„Rezervovat stůl si u nás lidé mohou od poloviny listopadu. Žádnou akci nechystáme, ale každý rezervovaný stůl dostane konzumační voucher," sdělil provozní restaurace Potrefená husa Martin Ondra. Zvýhodněnými kupony na silvestrovskou večeři si tak podnik chce pojistit, že se restaurace skutečně zaplní.

Naopak jiné podniky hlásí na poslední noc v roce zavřeno. „Tradičně máme jako každý rok otevírací dobu od devíti do osmi večer," upřesnila provozní kavárny Černá hvězda Iveta Broschová.

Další se bojí nepořádku. „Nevyplatí se nám, abychom měli otevřeno. Přesvědčili jsme se o tom už několikrát. Lidé se opili doma nebo někde venku a pak nám akorát udělali v restauraci a baru nepořádek," popsal recepční hotelu Trio Ondřej Hrabovský.

Na rozdíl od restaurace si hotelová část nemůže na nedostatek hostů stěžovat. „Už máme víceméně plno. Jezdí k nám stálí zákazníci z Itálie. Dorazí den až dva před Silvestrem a jezdí samozřejmě hlavně za zábavou ve Stodolní ulici," dodal Ondřej Hrabovský.

Rezervace potvrdil i hotel Ruby Blue. „Některé pokoje už jsou zamluvené. Přesné silvestrovské akce budeme znát až koncem listopadu," informovala vedoucí hotelového provozu Kateřina Lasková.