Je to přesně rok, co Deník informoval o plánované výstavbě dětského hřiště v Ostravě-Zábřehu, v lokalitě ulic Krasnoarmejců a Patrice Lumumby. Obyvatelé se na ně těšili od jara, kdy se na vchodových dveřích jejich domů objevily plány projektu.

Veselí ale rychle vystřídala holá skutečnost – místo hřiště s lanovými atrakcemi stálo v dané lokalitě loni uprostřed prázdnin stále jen malé pískoviště, které navíc bylo většinou okupované dorostem. Nejmenší děti si tak pořád neměly kde hrát. Nic se na tom navíc nezměnilo ani do dnešních dnů.

„Už tady nikdo nevěří, že to hřiště někdy zrealizují. Jsme z toho naštvaní. Jestli to udělají někdy za deset let, tak už nám to bude k ničemu, protože děcka budou velká,“ říká nyní rozhořčeně jedna z maminek bydlících v okolí.

Výstavba měla být podle tehdejšího vyjádření Michaela Kuttyho, mluvčího jihoostravské radnice, zahájena po dokrytí chybějících finančních prostředků ještě v průběhu loňského roku. Celkově měl areál přijít na dva a půl milionu korun, kdy polovinu této částky radnice dostala darem od soukromé firmy.

Podle Kuttyho aktuálních slov však práce konečně začnou v nejbližších dnech. „Smlouva se společností, která vyhrála výběrové řízení, je uzavřena, momentálně se čeká na dodávku herních prvků. Nové hřiště bude dokončeno letos na podzim,“ slibuje Kutty.

„Původně se mělo hřiště začít budovat už vloni, ale nepodařilo se sehnat dostatek finančních prostředků,“ doplňuje ještě na vysvětlenou mluvčí Ostravy-Jihu.

PETRA LAPUNÍKOVÁ