Nechybí mezi nimi například exotické taneční soubory Hsin-Lei Dance Company z Tchaj-wanu spolu s hudební skupinou Jing Hua Music Ensemble nebo Remembranzas Costarricenses z Kostariky, ale také účinkující z Čech, Moravy, Slezska a Ukrajiny.

„Z dosavadního průběhu festivalu mě nadchlo vystoupení srbského tanečního kolektivu Kud Abrašević ze Srbska. Miluji balkánskou hudbu i tance. A v tom mě Srbové opravdu nezklamali,“ vyznal se pan František z Frýdku-Místku, dlouholetý příznivec folklorního umění, který přijel do Ostravy i se svou paní, s níž před mnoha lety také v jednom tanečním kroužku působili. Tam se poznali a vzali se.

Lucie Bílá s Arakainem, festival HradyCZ 2017, Kunětická hora.
Do Hradce přijede Olympic, Richard Müller a poprvé také Arakain s Lucií Bílou

Z PROGRAMU:
Dnešní festivalový program začíná v 16.30 hodin v Ostravě-Mariánských Horách na Mariánském náměstí, v případě nepříznivého počasí se vystoupení uskuteční ve Středisku volného času Korunka v Korunní ulici.

Večerní koncert na lázeňské kolonádě v Lázních Klimkovice je na programu od 19 hodin. Zítra se účastníci festivalu představí v Porubě. Od 16 hodin je připraven průvod Hlavní třídou a o půl hodiny později začíná program na pódiu u kruhového objezdu.

Závěrečný páteční den Folkloru bez hranic se odehraje od 17 hodin na Slezskoostravském hradě, když ještě předtím od 15.30 hodin je připraven průvod centrem města. V případě nepříznivého počasí se průvod neuskuteční.