Veletrh v OC Forum Nová Karolina odstartoval úderem desáté hodiny, kdy se otevřely brány doslova "kabelkového království".

Zájem návštěvníků pořídit si nový kousek do svého šatníku byl ohromný. Výtěžek z prodeje dvou tisíc kabelek umožní Zuzance rehabilitační po­byt.

Ve tři hodiny také odstartoval Kabelkový veletrh v Opavě více zde.

Druhý ročník Kabelkového veletrh Deníku 13. listopadu 2015 v OC Forum Nová Karolina.

Druhý ročník Kabelkového veletrhu, který se poprvé konal v OC Forum Nová Karolina, se nesl v duchu radosti a nečekaného překvapení. Návštěvníci neskrývali radost z nízkých cen kabelek, kravat, šátků i šálků, ze kterých si během dne vybírali ty nejlepší kousky.

Celý výtěžek z ostravského veletrhu bude věnován rodičům dvouapůlleté Zuzanky z Karviné, která trpí vzácným genetickým onemocněním způsobujícím poruchu hybnosti.

Už před desátou hodinou se v prvním patře OC Forum Nová Karolina poblíž prodejen C&A a Takko tvořily fronty. Desítky zájemkyň se nemohly dočkat chvíle, kdy si pořídí svou novou kabelku, šálu, šátek či kravatu pro svůj protějšek.

Reakce

„O akci jsem se dozvěděla už před měsícem. Zatím si v ruce nesu několik kabelek, z těch si pak těsně před odchodem vyberu ty nejlepší, které si koupím. Nejdříve kabelky a pak možná kravaty," popsala svůj postup ve vybírání zboží studentka Lucie Ondrová, která dorazila z Pusté Polomi během dopoledne.

To, že se z Kabelkového veletrhu může stát i rodinné setkání generací, nám vyprávěla jedna z návštěvnic, která přišla se svou maminkou i dcerou.

„Ani nevím, kolik kabelek držím v ruce, ale přes deset určitě. Jsem tady s maminkou a dcerou a myslím, že každá z nás má tolik, možná i více. Chceme samozřejmě podpořit malou Zuzanku a přiznávám, že mám radost, když si můžu koupit novou kabelku. Zaujaly mě i ceny, za které se nejen kabelky prodávají, takže i díky tomu tady jsme," uvedla Kateřina Niziolová, která navštívila Kabelkový veletrh letos poprvé.

Druhý ročník Kabelkového veletrh Deníku 13. listopadu 2015 v OC Forum Nová Karolina.

Druhý ročník Kabelkového veletrh Deníku 13. listopadu 2015 v OC Forum Nová Karolina.

Překvapení

Jak už se Kateřina zmínila, výtěžek z prodeje v OC Forum Nová Karolina obdrží Zuzanka z Karviné, která trpí genetickou vadou. „Zuzanku nám doporučili kolegové z karvinské redakce, protože jí znají. Vždy se snažíme, aby výtěžek pomohl dítěti z Moravskoslezského kraje," vysvětlila Leona Mývaltová, jedna z organizátorek akce. V loňském roce se prodejem kabelek vybralo přes 50 tisíc korun, které umožnily šestiletému Vašíkovi léčbu a díky ní tak dostal šanci naučit se chodit.

Velkým překvapením pro všechny byla návštěva neznámého mladého muže, který krátce před polednem přinesl přes 100 značkových kravat. Ty se rozhodl darovat na dobrou věc, aniž by komukoliv prozradil své jméno. I díky němu se nakonec na Zuzanku z Karviné podařilo vybrat částku 21 154 korun.

Druhý ročník Kabelkového veletrh Deníku 13. listopadu 2015 v OC Forum Nová Karolina.

O atmosféru se postaral moderátor a zpěvák Vojtěch Šenkýř, jeden z patronů Nadačního fondu Šťastná hvězda, který se už druhým rokem podílel na organizaci Kabelkového veletrhu.

Fotogalerii z včerejších příprav najdete zde.

Pozvánka: