„Už nějakou dobu sleduji, jak se práce blíží ke kapli. Kolem jezdím tak třikrát do měsíce. Na první pohled to vypadá, že kaple stojí přímo ve směru rozšiřovaného úseku. S kolegou jsme se už několikrát bavili, zda ji nečeká zbourání či přemístění. Stále však věříme, že to projektanti mají dobře spočtené a najde se nějaké řešení, aby zůstala na svém místě,“ uvedl Tomáš Adámek.

Přímé lety Ostrava-Varšava jsou zpět. LOT od března obnoví pravidelnou linku. Snímek z inauguračního letu.
Přímé lety Ostrava-Varšava jsou zpět. LOT od března obnoví pravidelnou linku

Podle starostky obce Polom Marty Koubkové budoucí dálnice povede těsně vedle kaple. Díky technickým a stavebním opatřením by ale fungování svatostánku nemělo být ohroženo. Jak Koubková dodala, zajistit to má i několik metrů dlouhá opěrná zeď a protihluková stěna.

„Kaple zůstane zachována. Doufám, že přežije všechny otřesy ze stavebních prací, které tam teď budou,“ uvedla starostka.

Kaple slouží ke mším, konají se zde svatby i pohřby. V současné době situaci částečně komplikuje provizorní přístup do kaple, který musel být vybudován kvůli stavebním pracím na I/48.

ŘSD připravuje rozsáhlou opravu obou směrů dálnice D1 mezi km 296,3– 341,5 (EXIT Lipník n. B. – EXIT Bravantice).
Dálnice D1 potřebuje další opravy, od Lipníku nad Bečvou po Bravantice

Kaple je nyní obehnána ploty. „Objekt je dočasně oplocen z důvodu ochrany před případným poškozením pohybující se stavební techniky,“ vysvětlil Miroslav Mazal z Ředitelství silnic a dálnic.