Ostrava – V pondělí vyhlásili vítězem výběrového řízení na provozovatele Dětského ráje v Komenského sadech společnost Bluecat house, tedy současné provozovatelky dětského areálu Petru Kunešovou a Kláru Merovou. Poražený uchazeč, společnost Mrňousek, jež v regionu provozuje jesle a mateřské školy, se však odvolal a chce znát důvody výsledku výběrového řízení.

„Nabídli jsme rozsáhlejší záměr, chtěli jsme areál postupně rozvíjet,“ říká statutární zástupkyně Mrňouska Zuzana Běhalová.

Vadí jí zejména skutečnost, že radní centrálního obvodu vyhlásili vítěze s podivnou podmínkou, že dorovná výši nájmu, kterou nabízel Mrňousek.

„V jedné části výběrového řízení byla možnost navyšovat nájemné, což protistrana odmítla. Výše nájmu přitom byla jedním z kritérií. Když se proto nyní dozvídám, že to vyhráli s tím, že mají možnost výši nájmu dorovnat nyní, nepřipadá mi to korektní a transparentní,“ podotýká Běhalová s tím, že Mrňousek je výši nájmu ochoten ještě navýšit. Zatímco on nabídl osm tisíc korun, vítězný uchazeč dva tisíce korun, radním se však více hodil nabízený koncept.