Zaskákat si zde mohou přijít zájemci všech věkových kategorií a výkonnostních úrovní. Hlavní tváří HopJumpu se stal přední český parkourista Vova.

Dva roky příprav, pak rychlá realizace. A včera slavnostní otevření. Do HopJumpu začali proudit první milovníci trampolín. Obří projekt spolkl na padesát milionů korun a jal se bavit (nejen) ostravskou mládež. Z objektu nové kotelny zůstal jen obvodový plášť. Vyztužila jej zcela nová ocelová konstrukce. Zbytek už jsou jen pěnové kostky, trampolíny, skokanské můstky, tobogány a další atrakce.

Otevření nového jump centra v Dolní oblast Vítkovice s názvem Hop jump, 4. dubna 2019 v Ostravě.Zdroj: Deník / Lukáš Kaboň

„Objížděli jsme po Evropě jednotlivá trampolínová centra a inspirovali se tím nejlepším z nich,“ říká majitel HopJumpu Ondřej Marynčák s tím, že výsledku se může – co do kvality i rozlohy – rovnat nanejvýš pražské trampolínové centrum.

Úniková hra Dům duchů v The Chamber v Ostravě.
Nic pro malé děti! Do Ostravy dorazila jedna z nejděsivějších únikovek v Evropě

To ostravské se rozkládá na ploše dvou a půl tisíce metrů čtverečních, samotné atrakce jsou pak na ploše větší než tisíc metrů čtverečních. To vše je naskládáno ve čtyřech patrech, která jsou určena zájemcům všech věkových kategorií a dovednostních úrovní.

„Za pohyb dítěte na místě ale bude zodpovědný rodič. Kdo ale bude respektovat pravidla a zavedený režim, nemůže se nic stát. Všichni trenéři jsou ale přesto vyškoleni v otázce bezpečnosti a první pomoci,“ ubezpečuje Marynčák, který vedle v areálu provozuje také lezeckou stěnu Tendon Hlubina a na podzim se v objektu HopJumpu chystá otevřít také únikovou hru ve virtuální realitě.

Otevření nového jump centra v Dolní oblast Vítkovice s názvem Hop jump, 4. dubna 2019 v Ostravě.Zdroj: Deník / Lukáš Kaboň

Hlavní tváří nového trampolínového centra se stal jeden z nejznámějších českých parkouristů Vova, vlastním jménem Vladimir Koldaev. „Dostal jsem nabídku a rád ji využil. Na pravidelných workshopech budu zájemcům pomáhat učit se, co je zajímá, problém nebude ani fotka či autogram,“ popisuje svou roli v novém projektu Vladimir Koldaev.

Vstupné do HopJumpu stojí od 146 do 220 korun za hodinu, v nabídce budou i permanentky či hodiny s trenéry. „Pasivní“ doprovod zaplatí padesát korun.

Farská zahrada - vizualizace budoucí podoby. Revitalizace má začít na podzim a skončit příští rok na jaře.
Z Farské zahrady v centru Ostravy bude konečně odpočinkový park